Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä

Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt suomennettunakin ilmestynyt Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä on yksi viime vuosien suositelluimmista ja kehutuimmista kirjoista, jonka TikTokin ihmeellisestä maailmasta voi löytää. Kirjan pääosissa ovat toimittaja Monique ja julkisuudesta vetäytynyt entinen supertähti Evelyn Hugo, joka haluaa vihdoin kertoa tarinansa omin sanoin ja mitään peittelemättä. 

Kun jotakin kirjaa hehkutetaan jatkuvasti, voivat odotukset nousta mahdottomiksi saavuttaa. En kuitenkaan yhtään ihmettele, että Evelyn Hugon elämäntarina on saavuttanut suosionsa. Kauniin, vahvan ja dramaattisen tarinan lisäksi kirjassa erityisesti kiinnostaa Evelynin tapa hallita julkisuutta. Julkkisjuorut, PR-suhteet, median manipulointi ja tapahtumat suljettujen ovien takana kiinnostavat ihmisiä vähintäänkin yhtä paljon kuin ennen. Kirja onnistuu antamaan mielikuvaa siitä, mitä suurimmat tähdet ovat valmiita tekemään tähteytensä eteen tai pitääkseen suurimmat salaisuutensa turvassa. 

Suosittelen aloittamaan tämän kirjan ilman mitään ennakkotietoja, sillä silloin lukukokemus on aidoin. Itse hädin tuskin luin takakantta ja välttelin kaikkia arvosteluja mahdollisten juonipaljastuksien vuoksi. Tarina vei mukanaan täysin ja kiidätti läpi 1900-luvun vuosikymmenten hellässä, loisteellisessa huomassaan kohti traagista Evelynin ja Moniquen elämät yhteen punovaa käännettä. 

Olen aiemmin lukenut Taylor Jenkins Reidiltä teokset Daisy Jones & The Six sekä Juhlat Malibussa. Tällä kertaa Reid ei onnistunut huiputtamaan minua yhtä pahasti kuin Daisy Jonesin suhteen, jolloin jouduin kolmesti lukemisen aikana googlettamaan, kertooko kirja nyt oikeasta bändistä vai ei. Jenkins Reid on hyvin taitava kirjoittamaan fiktiivistä historiallista tarinaa, jonka haluaa uskoa todeksi. Evelyn Hugon vahva ja anteeksipyytelemätön tapa elää elämäänsä onnistuvat luomaan hahmon, jonka karisma jättää lähtemättömän vaikutuksen.

Arvio perustuu englanninkieliseen alkuteokseen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 189 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...