Katri Sisko: 30 jälkeen 30

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

‘Vauhdikas, villisti haaveileva, vallatonkin.

Mikko-sinisilmä ruuvimeisseliritari määrittelee Elinan eli matikanmaikka kieltenmaikan.

Näin olemme valmiit hyppäämään miehenkipeän Elinan kelkkaan.

Se on täytetty: 30 vuotta nyt lakkarissa. On kiire valkata pysyvä oma asunto ja – mies; se käy kollegaystävättärien Miska-Tuulian, Miran ja Annin avustamana, ei niinkään velipoika-Tuomaksen.

Katri Siskon 30 jälkeen 30 on itsenäinen jatko-osa 30 ennen 30 kirjarompsuun, jossa ei itsensä, eikä miehenmetsästys onnistunut, mutta nyt yössä ‘aikuistuttua’ taitaa ottaa onkeen, tärpätä, vetää ‘syöttiä’ pinnan alle kunnon vonkale pate- ja petesinttien jälkeen.

Chick litissä tässä taas ollaan, munia myöten, jos tohtii noin sanoa. Mutta aikuisemmin, ajatellummin kuin ekassa, jopa niin, että puolen välin jälkeen lukijana laitan korvat höröön ja valpastun: imaisen kirjan loppuun yhtä soittoa!

Ei tämä nyt niin kevytkenkäistä ole!

Sekin auttaa, kun opehuoneen henki haisee ja tuoksuu sieraimissa ja opegalleria täynnä tutun tuntuisia, persoonallisia, nappiin kuvattuja tyyppejä, varsinkin ne kaksi vakiotuoleissaan istuvaa miesopettajarealistia, Kari ja Seppo, joita eivät uudistukset hetkauta ja jotka luutuvat vanhoissa asenteissa. Tunnen myötähäpeää.

Ja se kun oikeastaan tiedän miten homma, tämä cl päättyy: harvoin luen viimeisen luvun ensin, nyt soin sen luvan, koska chick litistä on kysymys, siis villistä ja vapaasta – on lupa irrotella!

Ammattityötä koko kirja. Ei tarvitse tuntea myötähäpeää, kuten paikka paikoin monen omakustanteen kanssa, ja jos kirjan henkilöiden takia kärsii, niin sehän osoittaa kirjailijan onnistumista.

Katri Sisko onnistuu myös pääbailaaja Elinan kanssa: Elina personoituu tutuksi, Elinan fiilikset aidoiksi. Elinan itseironia huvittaa; se on kaukana masennukseen johtavasta itsesäälistä, vaikka marraskuinen osuva kuvaus töihin menosta niinkin antaisi olettaa:

‘Aamulla raahaudun töihin räntäsateen ryytiessä ruutuja.’

PS

KS, hei! Minä haluan tietää, miten Elinan ja Mikon pitemmän päälle käy, valota vaikka Kirjoittamisen kepeä sietämättömyys -blogissasi, jos et trilogiaa opeista tee, please! Tarjoat sitten sen sille Siltalalle joka, kumma kyllä, on yhden cl:n julkaissut.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...