Johnny Acton, David Goldblatt ja James Wyllie: Aikamatkaajan opas historiaan : 18 aikamatkaa Vesuviuksen purkauksesta Woodstockin festivaaleille

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aikamatkaajan oppaassa pääsee mielikuvamatkailemaan historiallisiin tapahtumiin. Historian tietokirjoista poiketen, keskitytään johonkin hetkeen tai yksittäiseen tapahtumaan perinpohjaisesti kuljeskelemalla ympäriinsä ja nauttimalla tunnelmasta. Aikamatkailun järjestäjät eli Wyllie, Acton ja Goldblatt ottavat asian tosissaan, ja kertovat jopa miten pitää pukeutua.

Tapahtumia ja tilaisuuksia löytyy joka makuun, mukana on Lontoon maailmannäyttely, Woodstock, Berliinin muurin murtuminen ja legendaarinen nyrkkeilyottelu, vain muutaman mainitakseni. Kirja on kivan kokoinen, jotta aikamatkailua voi harrastaa vaikka työmatkoilla. Kuvitusta olisi voinut olla hieman enemmän, satunnaiset arkistokuvat eivät luo tunnelmaa tarpeeksi. Esimerkiksi “velvoitetusta” vaatetuksesta olisi hauska olla kuvitusta, ja jotkut kartat ovat epätarkkuudessaan turhia.

Aikamatkaajan opas historiaan kannattaa lukea matka kerrallaan, kun haluaa hetkeksi ajatukset muualle, mutta haluaa ruokkia uteliaisuuttaan.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...