Johnny Acton, David Goldblatt ja James Wyllie: Aikamatkaajan opas historiaan : 18 aikamatkaa Vesuviuksen purkauksesta Woodstockin festivaaleille

Aikamatkaajan opas historiaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aikamatkaajan oppaassa pääsee mielikuvamatkailemaan historiallisiin tapahtumiin. Historian tietokirjoista poiketen, keskitytään johonkin hetkeen tai yksittäiseen tapahtumaan perinpohjaisesti kuljeskelemalla ympäriinsä ja nauttimalla tunnelmasta. Aikamatkailun järjestäjät eli Wyllie, Acton ja Goldblatt ottavat asian tosissaan, ja kertovat jopa miten pitää pukeutua.

Tapahtumia ja tilaisuuksia löytyy joka makuun, mukana on Lontoon maailmannäyttely, Woodstock, Berliinin muurin murtuminen ja legendaarinen nyrkkeilyottelu, vain muutaman mainitakseni. Kirja on kivan kokoinen, jotta aikamatkailua voi harrastaa vaikka työmatkoilla. Kuvitusta olisi voinut olla hieman enemmän, satunnaiset arkistokuvat eivät luo tunnelmaa tarpeeksi. Esimerkiksi “velvoitetusta” vaatetuksesta olisi hauska olla kuvitusta, ja jotkut kartat ovat epätarkkuudessaan turhia.

Aikamatkaajan opas historiaan kannattaa lukea matka kerrallaan, kun haluaa hetkeksi ajatukset muualle, mutta haluaa ruokkia uteliaisuuttaan.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...