Stefan Nyman: Anna online

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja kertoo kolmesta hyvästä ystävästä: Annasta, Samuelista ja Pentistä, jotka kaikki opiskevat Turussa Åbo Akademissa. Anna on nainen, jota Samuel ei ole koskaan voinut edes kuvitelmissaan saavuttaa. Hän on kaunis, upea, sensuelli, herkkä. He rakastuvat silmittömästi ja ovat lähes erottamattomat. Anna ja Samuel ovat kuitenkin kiireisiä nuoria, eikä heillä ole aina aikaa tavata toisiaan. Siksi iso osa kirjasta onkin chattimuodossa. Kirja on olevinaan rakkausromaani, mutta pinnan alla vaanii jotakin synkeää ja irrallista, houreista ja irrationaalista. Penttikin ystävänä ennustaa pariskunnalle huonoja tapahtumia tulevaisuudessa.

Annan asunnossa alkaa tapahtua outoja asioita. Lamput poksahtelevat, suorastaan räjähtelevät ja joku käyttää Annan tietokonetta, vaikka tämä ei olekaan paikalla. Myös web-kameralla on tärkeä osuus kirjassa. Selviää, että Anna ei olekaan kertonut aivan kaikkea menneisyydestään edes rakastetulleen. Tietokoneilla on iso osa kirjassa ja se kuvastaa myös ajan epävarmuutta. Miten voimme olla varmoja, kuka toisessa päässä todella kirjoittaa? Samuelkin alkaa saada viestejä Annalta, vaikka kirjoittajasta ei ole varmuutta… kamera kuvaa, mutta mitä hahmoa? Samuelille alkaa maistua alkoholi, myös omien epäilystensä takia.

Muutenkin jännitys on välillä piinaavaa, mistä oikein onkaan kyse? Kaupunki on synkkä ja kummallisen hiljainen, outo sumu verhoaa maisemat. Kirja on poikkeuksellisen visuaalinen muutenkin. Naakat vartioivat Tuomiokirkon lisäksi myös Annan asuntoa – ja paljon muuta. Kauhu alkaa vallata mieliä, kenellä missäkin muodossa. Loppu on tietysti yllätys, vaikka siihen lukija tavallaan ajetaankin jo valmiiksi.

Erittäin miellyttävä suomenruotsalainen uutuus. Esikoiskirjailijalta hyytävän hyvä suoritus, suositan tutustumaan eli poikkeaa edukseen massasta!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...