Lina Bengtsdotter: Annabelle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nuori Annabelle, ulkonaisesti hyvän ja ainakin kovasti huolehtivan kodin tytär, on kostean ja pöllyisen bileillan jälkeen kadonnut kuin tuhka tuuleen. Etenkin hänen äitinsä Nora on mennyt aivan suunniltaan ja lojuu huoneessaan rauhoittavien lääkkeiden turruttamana, mutta kyllä tämä tapaus koskettaa koko Gullspångin pikkukaupunkia, varsinaista tuppukylää, jossa kaikki tuntevat toisensa.

Paikallisten poliisivoimien avuksi lähetetään rikostutkijoita Tukholmasta, etunenässä Charlie Lager, joka yllätys yllätys onkin nainen, oikealta nimeltään Charline. Charlien saapumista Gullspångiin varjostaa se tosiasia, että hän on sieltä kotoisin ja on vannonut jättävänsä mokoman paikan iäksi taakseen. Mutta kliseisesti sanottuna Charlien on pakko todeta, että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää, ja hänen on kohdattava lapsuutensa ja nuoruutensa demonit: hänen äitinsä, jota hän kutsuu tuttavallisesti vain Bettyksi, on ollut vapaa ja taiteellinen luonnonlapsi ja siinä sivussa täysi juoppo.

Annabellea etsivät siis sekä tukholmalaiset ja paikalliset poliisit että suuri joukko vapaaehtoisvoimia, mutta hänestä ei löydy jälkeäkään. Hänen kavereitaan kuulustellaan, mutta se tuottaa vain vesiperän. – Samaan aikaan tämän katoamisjuonen ohella kirjassa kulkee kaksi muutakin tarinaa, jossa päähenkilöinä ovat Annabelle itse sekä mystiset pikkutytöt Alice ja Rosa, joiden epäterve suhde johtaa kammottavaan tekoon.

Annabelle-kirja on mielestäni loistava etenkin esikoisteokseksi, mutta kovin herkkämielisille lukijoille en sitä suosittelisi, sillä loppuhuipennus sisältää melko vastenmielisiä asioita. Ehkä sitten taas tällainen huomautus vain houkuttelee muita lukijoita… Joka tapauksessa etenkin Charlien henkilökuva on syvä ja uskottava ja nämä ominaisuudet ikään kuin tarttuvat hänen läheisiin ihmisiinsä, etenkin siihen Betty-äitiin, joka kirjan edetessä ärsytti minua yhä enemmän ja enemmän, mutta onhan sekin merkki taitavasta kerronnasta.

Annabelle sijoittuu hyvin korkealle viime vuosina lukemieni skandinaavisten dekkarien suuressa joukossa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...