Indrek Hargla: Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru

Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Keväällä 1433 Tallinnan raadinapteekkari Melchior saa sanan pojaltaan Lyypekistä, että kaupunkiin on saapunut pahamaineinen Gotlannin piruna tunnettu murhamies, joka tarvittaessa olisi valmis raivaamaan nokkaansa joka paikkaan työntävän apteekkarin tieltään. Samoihin aikoihin vanha kauppias Duseborgh haettaa apteekkarin kuolinvuoteelleen. Hänellä on jokin synkeä salaisuus sydämellään, mutta hourailultaan hän ei saa tarkalleen sanottua, mistä on kyse. Yllättäen hän määrää Melchiorin testamenttinsa toimeenpanijaksi, mitä hänen vastikään kaupunkiin palannut poikansa katsoo ymmärrettävän karsaasti. Melchior ottaa Duseborghin terävä-älyisen tyttärenpojan oppilaakseen, mutta sitten kohtalo heittää Melchiorin keskelle vaarallista tapahtumaketjua, jossa yhden jos toisenkin henki on höllässä.

Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru on Indrek Harglan kuudes murhamysteeri keskiajan Tallinnasta, ja ainakin omasta mielestäni se on sarjan paras tähän mennessä. Jännittävään tarinaan kietoutuu kerettiläisiä ja kirkonmiehiä, vapaata sivistystyötä ja teologista pohdiskelua. Samalla mukana on aimo annos kohtalokasta romantiikkaa, kun Melchiorin Saksassa oleva poika ajautuu taistelemaan rakkaudestaan kaikin keinoin. Apteekkarintaitoja voi käyttää monin tavoin, ja molemmat Wakenstedet perehtyvät yhä syvällisemmin myrkkyjen maailmaan.

Koukuttavia dekkareita hakevalle Apteekkari Melchior -kirjat ovat varma valinta. Keskiajan tapojen ja uskomusten kuvaus on myös kiinnostavaa, ja vanhat hansakaupungit heräävät kertomuksen myötä hienosti henkiin. Mikäpä on Indrek Harglaa vinkatessa! Sarjan seitsemäs osa Apteekkari Melchior ja Pilatuksen evankeliumi menee lukulistani kärkisijoille. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...