Ernest Cline: Armada

Armada

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun Zack näkee aivan tavallisena päivänä lentävän lautasen, hän ei soita NASA:lle, vaan uskoo tulleensa yhtä hulluksi kuin isänsä. Ufo-havainnon innoittamana Zack tarkastelee uusilla silmillä isänsä jäämistöä ja mielettömiä muistiinpanoja.

Isä oli kehitellyt salaliittoteoriaa, jonka mukaan kaikki elokuvat ja pelit muista maailmoista on kehitetty avaruusolioiden maailmanvalloitusta varten. Olivat tulevat muukalaiset sitten ystävällisiä tai vihamielisiä, nuoriso osaisi alitajuntaisesti hoidella ongelman pelattuaan pelejä ja katsottuaan elokuvia. Mutta tämähän on vain salaliittoteoria..?

Ready Player One on hankala kirja päihittää, eikä Armada saavuta mestariteoksen meriittejä. Kirjan salaliittoteoriat ovat hauskoja ja Clinen tapaan tulvillaan viittauksia populaarikulttuuriin, mutta se kompastuu samalla tunnettuihin kliseisiin. Yksityiskohtaisille peliselostuksille ja pelisanastolle on oma kohdeyleisönsä, johon en omilla pelaajakokemuksillani ihan yllä.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...