Johan Harstad: Darlah : 172 tuntia kuussa

Darlah

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nasa aikoo palata Kuuhun, pitkän tauon jälkeen. Keinot ovat yllättävät: Nasa järjestää maailmanlaajuisen arvonnan 14–18-vuotiaille ja kolme onnellista voittajaa pääsee mediapyöritykseen ja kuumatkalle astronauttien kanssa.

Kuussa odottaa 1970-luvulla rakennettu kuuasema Darlah 2, josta ei itse asiassa kerrottu aikoinaan kenellekään. Teinit ovat Nasalle julkisuuskikka, jolla kerätä rahaa matkaa varten, mutta ehkä myös jonkinlainen savuverho, jonka taakse kätkeytyy jotain, mitä ei haluta julkisuuteen.

Matkalle valikoituvat norjalainen Mia, joka ei oikeastaan haluaisi edes lähteä, ranskalainen Antoine, jolla on rakkaushuolia ja japanilainen Midori, jonka roolina on lähinnä päästä kertomaan japanilaisia kauhujuttuja. Nuoret pääsevät perille Darlahiin – mutta ei mene kauaa, kun asiat alkavat mennä pahasti pieleen.

Darlah on juoneltaan aika poskettoman höpsö, tarinassa ei ole ihan hirveästi järkeä. Tätä ei kannata ajatella scifi-kirjana, vaan kauhujännärinä, jossa vain on avaruusaihe.

Kauhua ja jännitystä Kuussa sitten riittääkin ihan tarpeeksi peittämään kirjan tiettyä kömpelöyttä ja kökköyttä. Mutta kyllä tällä näemmä faninsa on ja Kuuhun sijoittuva osio on kyllä hyvä, kunhan jaksaa sinne asti.

Pisteet joka tapauksessa hauskasta Godspeed You! Black Emperor -viittauksesta. Musiikista puhuttiin sen verran, että kirjailija lienee musiikkimiehiä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...