Andy Weir: Operaatio Ave Maria

Operaatio Ave Maria

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Okei, hengitä syvään. Älä hätäile, ettet tee järjettömiä johtopäätöksiä. Kyllä, vetovoima on liian suuri. Lähdetään siitä ja mietitään järkeviä vastauksia.

Kaliforniassa asuva Andy Weir nousi tieteiskirjailijana maailmanmaineeseen kirjallaan Yksin Marsissa. Weirin uutuuskirja Operaatio Ave Maria on sekin tarina selviytymisestä avaruudessa, mutta tällä kertaa avaruustehtävään kytkeytyy lopulta koko ihmiskunnan tulevaisuus. Weirille tyypillinen vahvoihin tieteellisiin yksityiskohtiin tukeutuva, mutta kepeän humoristinen kirjoitustyyli johdattaa tarinaa mukaansa tempaavasti alusta loppuun.

Astronautti Ryland Grace herää avaruusalukselta totaalisesti muistinsa menettäneenä. Menneisyys palaa hänen mieleensä pienissä palasissa hiljalleen samalla, kun hänen pitää selviytyä avaruudessa eteen ilmestyvän haasteen toisensa perään tieteen avulla ratkoen. Lukijaa pidetään sopivan epätietoisena menneisyydestä ja siitä, miksi Ryland on avaruusaluksessa ja tarina nappaa otteeseensa ensimmäisistä sivuista alkaen. Toisaalta juonen mahtuu myös useampi iso yllätys, jotka ovat kuin suoraan elokuvasta, joka Operaatio Ave Mariastakin on tekeillä.

Huumori on osa Andy Weirin tekstejä, mutta, liekö suomennoksen vai vinkkaajan huumorintajun, tällä kertaa kirja ei saanut naurahtamaan kuin muutaman kerran. Toki jo kirjan englanninkielinen nimi Project Hail Mary kuvastaa sitä sanoilla leikkimisen humoristista tyyliä, josta Weir on tunnettu ja joka hukkuu suomennokseen. Kaiken kaikkiaan Operaatio Ave Maria on kuitenkin mainio scifikertomus ja tarjoaa nautittavia lukuhetkiä ja juonen koukeroita lukijalle juuri sopivasti.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...