Julie Murphy: Dumplin

Dumplin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Willowdean eli Will Dickson, jota hänen äitinsä kutsuu nolostuttavasti Dumpliniksi, on lihava tyttö USA:n syvästä etelästä, teksasilaisesta Clover Cityn pikkukaupungista. Will viihtyy hyvin ruumiissaan eikä suuresti välitä siitä, että paikalliset kauneuskilpailut, joiden järjestämisessä hänen äitinsä on kantava voima, ovat kotikaupungin keskeinen vuotuinen tapahtuma, johon kaikki kynnelle kykenevät kauniit tytöt osallistuvat. Willin esikuvia ovat jo edesmennyt yli 200 kiloa painanut Lucy-täti ja Clover Cityssä kovasti rakastettu Dolly Parton.

Mutta sitten kaikki muuttuu. Will menee töihin Harpy’s Burgers and Dogs -nimiseen pikaruokaravintolaan, jossa hän tapaa Bo Larsonin, komean yksityiskoulun kasvatin. Will ihastuu korviaan myöten, ja hämmästys on valtava, kun Bo vastaakin hänen tunteisiinsa. Samaan aikaan alkaa taas olla missikisojen aika, ja itsetunnoltaan kovasti parantunut Will päättääkin osallistua niihin aivan kuin protestina yhdessä muutaman muun ei-niin-kovin-missimäisen tytön kanssa. Seuraa nuoren rakkauden mutkia ja kauneuskilpailujen erikoisia kuvioita. Miten Willin kesä sitten lopulta oikein päättyy?

Dumplin oli minusta hurmaava nuortenkirja. Murphy kuvaa eläväisesti päähenkilöään, joka tulee lukijalle oikein tutuksi, voi sanoa rakkaaksikin. Samalla tavalla tutuksi tulevat yhdysvaltalaisen syvän etelän mielenlaatu ja elämäntapa, ja kun nuorta lempeäkään ei ole unohdettu, on tämä minusta vallan suositeltava kirja varsinkin niille nuorille lukijoille, joilla on ollut vaikeuksia painonsa ja kehonkuvansa kanssa.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Tuijan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...