Uzodinma Iweala: Ei kenenkään lapset

Osta kirja itsellesi

Jossain maassa Afrikassa 9-vuotias Agu siepataan kapinallisjoukkoihin ja vihitään nopeasti tositoimiin. Lapsisotilaat pidetään ruodussa kepein, porkkanoin ja huumein. Tapahtumat eivät ole miellyttävää lukemista. Sen pahempi, että ne edustavat todellisia tapahtumia ja kolmeasataa tuhatta maailman tämänhetkistä lapsisotilasta. Sankaruus on tästä sotatarinasta kaukana.

Kirjan alkuperäinen kieli on Nigerian pidginenglantia. Suomennoksen rosoinen kieli viestittää oppimattoman ja ymmällä olevan pojan ajatusten aitoutta. Agun sielu on kahden tulen välissä. Orastava moraali hänessä sanoo Raamatun ja äidin äänellä, että tappaminen on väärin; auktoriteettiuskoinen lapsi kokee kuitenkin Komandantin tottelemisen oikeaksi.

Synkkään tarinaan tuovat afrikkalaista väriä Agun mielessään kertaamat eläintarinat ja muistelut kyläläisten juhlista tansseineen. Ja toivoakin Iweala Agulle lopuksi antaa.

Uzodinma Iweala on syntyjään Nigeriasta ja asuu USA:ssa. Hän on työskennellyt vapaaehtoisena lapsisotilaiden kuntoutustyöntekijänä Nigeriassa ja haastatellut heitä. Kirja on hänen kirjoittajaopintojensa lopputyö Harvardin yliopistoon. Omaääninen teksti, tärkeä kirja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...