Gustaf Skördeman: Faust

Faust

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vauhdikas aloitus, sen Gustaf Skördeman osaa. Ensi kertaa metsällä oleva rouva osoittaa tarkkuutensa – muttei tavanomaiseen riistaan. Vanha pappi saa hirttosilmukan kaulaansa vanhojen syntiensä vuoksi. Prostituoitu soittaa poliisille hädissään ja pahoin loukkaantuneena.

Faust on toinen osa tukholmalaispoliisi Sara Nowakista kertovassa jännäri­sarjassa. Ellet ole lukenut Skördemanin edellistä Geiger-romaania, tarjoilee Faust kyllä täysilaidallisen juonipaljastuksia heti alkuun. Oikeastaan Faustille­kin keskeinen itävakoilujuoni jatkuu suoraan aiemmasta, joten ehkä järkeväm­pää on aloittaa Sara Nowakiin tutustuminen Geigerin kautta.

Töihin sairauslomalta palannut poliisi Sara Nowak saa heti eteensä vaikeita ri­koksia. Käsky käy selvittämään metsästyssurmia, mutta vanha työ prostituu­tiokontaktien parissa vetää toisaalle. Lisäksi Saralla on yhä epäviralliset kyl­män sodan saksalaisvakoiluun liittyvät tiedustelunsa käynnissä. Perheessäkin on mullistuksia: Ebba-tytär muuttaa kotoa isoisän hankkimaan luksusasun­toon. Aviomies Martinin aika menee maailman suosituimman räppärin, Uncle Scamin Ruotsin-keikkaa järjestellessä, ja teini-ikäinen poika Olle on täysin räppärin lumoissa. Kaiken tämän keskellä Saran äiti alkaa järjestellä Saran pe­rintöasioita tämän selän takana, mikä saa kaikki – ei vähiten Saraa – täyden raivon partaalle.

Faust on toimiva jännäri, vaikkei se mitään erityisen omaperäistä uutta kulmaa pohjoismaiseen dekkarikirjallisuuteen tuokaan. Kylmän sodan aikaisten tie­dustelupalveluiden maailman limittäminen nykyaikaan onnistuu Gustaf Skördemanilta luontevasti, ja jännittäviä juonenkäänteitä on riittämiin. Pieni miinus tulee siitä, että Sara Nowak tuntuu saavan kaikki asianosaiset puhu­maan ja tunnustamaan tosiasioita vähän turhankin helpolla, vaikka kaikkea ja kaikkia pitäisikin epäillä. Joka tapauksessa hyvään käyttödekkaritarpeeseen Gustaf Skördemanin Sara Nowak -kirjat ovat kyllä ihan kelpo valinta.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...