Gustaf Skördeman: Geiger

Geiger

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Puhelin soi, ja ruotsalaisen tv-julkkiksen, Stellan-sedän, vaimo kuulee tasan yhden sanan viestin. Hän hakee aseen, ampuu iäkkään puolisonsa ja lähtee metsästämään seuraavaa uhriaan. Ruumis löytyy aivan liian pian, seuraavat liikkeet on tehtävä kiireellä. Puolalaisen yksinhuoltajan tytär Sara Nowak on elänyt lapsuutensa Stellan-sedän lähipiirissä. Sittemmin poliisiksi kouluttau­tunut kahden lapsen äiti Sara sekaantuu Stellan-sedän murhatutkimuksiin, vaikkei asia hänelle kuuluisikaan. Jutun tutkijat kun vain tuntuvat olevan ihan hakoteillä.

Gustaf Skördeman on uusi dekkarinimi, Geiger on hänen ensimmäinen romaaninsa. Jatkoa Sara Nowak -sarjalle on kuitenkin jo syntynyt. Geigerin tarina vetää kierroksia 1970- ja 80-luvuilta kylmän sodan ajoilta. Erityisesti DDR:n agentteja vilisevässä dekkarissa kansainväliset terroristit havittelevat Saksojen rajamaastoon sijoitettujen ydinräjähteiden laukaisukoodeja. Gustaf Skördeman antaa ymmärtää, että kylmän sodan vuosina virallisesti puoluee­ton Ruotsi oli hyvä kohde salaisten kohtaamisten ja terroriverkostojen kokoa­misen kannalta.

Geigerin aika monipolvinen tarina vetää hyvin. Yllätyksiä ja jännitettä riittää aivan kirjan viimeisille riveille saakka. Gustaf Skördeman on tehnyt Sara Nowakista moniulotteisen hahmon, joka tasapainottelee useiden rooliensa – äiti, aviopuoliso, poliisi, maahanmuuttaja – välissä alituisesti itsekin epävar­mana siitä, mikä on oikein. Eiköhän tästä hyvä dekkarisarja synny, kannattaa kokeilla!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...