John le Carré: Pappi lukkari talonpoika vakooja

Pappi lukkari talonpoika vakooja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Brittien tiedustelupalvelusta epäonnistuneen operaation jälkeen hyllytetty George Smiley saa yllättäviä vieraita, kun entinen kollega Peter Guillam poikkeaa kylään. Guillamilla on mielenkiintoista kerrottavaa: Tarr on pakosalla Neuvostoliiton agenteilta, koska hän on saanut selville, että tiedustelupalvelun korkealla tasolla on myyrä, joka vuotaa tietoja Neuvostoliittoon.

Tieto on kuumaa ja vaikeaa käsitellä. Kuka vakoilee vakoojia? Smiley saa tehtävän vastuulleen. Guillam ja Oliver Lacon toimittavat Smileylle asiakirjoja, joista Smiley lähtee selvittelemään, mitä tapahtui. Miksi Jim Ellis sai kaksi luotia selkäänsä Budapestissä operaatio Todistuksen epäonnistuessa? Kuka on kuumia asiakirjoja toimittava neuvostoliittolainen vakooja Merlin? Ja kuka on Gerald, joka vuotaa tietoja Neuvostoliittoon?

Potentiaalisia myyriä on viisi, kaikki Smileyn vanhoja kollegoita tiedustelupalvelun huipulta. Pappi lukkari talonpoika vakooja on kiehtova jännäri kylmän sodan vakoojamaailmasta. Keneen voi luottaa ja kuka vakoilee vakoilijoita? Hyvä kirja, vaikka tarina vähän hitaasti avautuukin. Loppua kohden tunnelma tiivistyykin sitten senkin edestä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 237 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...