John le Carré: Pappi lukkari talonpoika vakooja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Brittien tiedustelupalvelusta epäonnistuneen operaation jälkeen hyllytetty George Smiley saa yllättäviä vieraita, kun entinen kollega Peter Guillam poikkeaa kylään. Guillamilla on mielenkiintoista kerrottavaa: Tarr on pakosalla Neuvostoliiton agenteilta, koska hän on saanut selville, että tiedustelupalvelun korkealla tasolla on myyrä, joka vuotaa tietoja Neuvostoliittoon.

Tieto on kuumaa ja vaikeaa käsitellä. Kuka vakoilee vakoojia? Smiley saa tehtävän vastuulleen. Guillam ja Oliver Lacon toimittavat Smileylle asiakirjoja, joista Smiley lähtee selvittelemään, mitä tapahtui. Miksi Jim Ellis sai kaksi luotia selkäänsä Budapestissä operaatio Todistuksen epäonnistuessa? Kuka on kuumia asiakirjoja toimittava neuvostoliittolainen vakooja Merlin? Ja kuka on Gerald, joka vuotaa tietoja Neuvostoliittoon?

Potentiaalisia myyriä on viisi, kaikki Smileyn vanhoja kollegoita tiedustelupalvelun huipulta. Pappi lukkari talonpoika vakooja on kiehtova jännäri kylmän sodan vakoojamaailmasta. Keneen voi luottaa ja kuka vakoilee vakoilijoita? Hyvä kirja, vaikka tarina vähän hitaasti avautuukin. Loppua kohden tunnelma tiivistyykin sitten senkin edestä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...