Damian Dibben: Myrsky nousee

Myrsky nousee

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

14-vuotiaan Jake Djonesin vanhemmat ovat kadonneet ja Jake itse joutuu kaapatuksi koulupäivän jälkeen. Kidnappaajat eivät kuitenkaan ole pahantahtoisia, vaan edustavat Historian vartijat -järjestöä. Jakelle paljastuu, että vanhemmat, joita hän luuli aivan tavallisiksi, kuuluvatkin Historian vartijoihin, mystiseen salaseuraan, jonka jäsenet matkustavat aikojen halki puolustamassa historiaa. Myös Jakella on aikamatkustamiseen vaadittava erikoiskyky ja luonnollisesti ensiluokkaisen vahvana.

Paljastuu, että Jaken vanhemmat ovat kadonneet Venetsiaan vuonna 1506, selvitellessään maailmaa uhkaavia tapahtumia. Heitä pelastamaan lähetetään järjestön agentteja – jostain syystä kolme teiniä – ja Jake lähtee tietysti salamatkustajana mukaan. Paljastuu, että katoaminen liittyy järjestön arkkiviholliseen, pahaan prinssi Xander Zeldtiin, jolla on luonnollisesti kavala maailmanlopun juoni haudottavanaan.

Myrsky nousee on leimallisesti nuortenkirja. Siinä maailmaa pelastavat Historian vartijoiden huippuagentit ovat jostain syystä kaikki teini-ikäisiä – no, syytä tähän sivutaan kirjassa, mutta aika sopivalta se tuntuu. Arvatkaapa viriääkö Jaken ja agenttikolmikon ainoan nuoren naisen välille romantiikkaa heti ensimmäisellä silmäyksellä? En myöskään aivan hirveästi yllättynyt, kun sen pakollisen petturin henkilöllisyys selvisi.

Juoni tuntuu paikoin aika heppoiselta ja käänteet kliseisiltä, asiat ratkeavat kuin itsestään jos tarve vaatii, henkilöhahmot ovat hieman yli lyötyjä ja jännittävimpiäkin hetkiä laimennetaan kehnolla huumorilla. Toimintaa ja vauhtia kuitenkin riittää, joten kuvittelisin, että nuorelle, vauhdikkaita seikkailuja rakastavalle lukijalle Myrsky nousee on mukava lukuelämys. Ehkäpä tämäkin on niitä kirjoja, joilla pojatkin saadaan lukemaan. Aikuisten lukijoiden tuskin kannattaa vaivautua.

Kirjan pääjuoni saadaan kääräistyä pakettiin ja maailma pelastettua, mutta erilaisia käänteitä jää sopivasti auki, jotta seuraavalle kirjalle on hyvät lähtökohdat. Kirjoittaja Damian Dibben on ammatiltaan käsikirjoittaja ja monet kirjan kohtauksista on helppo nähdä elokuvana – ja kas, elokuvaoikeudet kirjaan onkin jo myyty.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...