Linda Bondestam: Hyvää huomenta avaruus

Hyvää huomenta avaruus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Linda Bondestam on etevä ja palkittu kuvittaja, mutta ihan pelkän kuvituksensa voimalla Hyvää huomenta avaruus ei tainnut selviytyä Suomen kirjataiteen komitean Kaunis kirja -listalle. Raatikin nostaa perusteluissaan esille kirjan leikatut sivut, jotka tuovat tähän lasten kurkistelukirjaan yllätyksellisyyttä. Tätä kirjaa onkin ilo selailla!

Hyvää huomenta avaruus on jatkoa vuonna 2018 ilmestyneelle kirjalle Hyvää yötä maa, jossa oli oltiin unipuuhissa. Tässä kirjassa sen sijaan hypätään hereille, luonnollisesti joskus aamuneljän paikkeilla. Tuttu juttu monissa lapsiperheissä! Aamupuuhiin liittyy kaikenlaista kaaosta ja jännittäviä avaruusseikkailuja. Niin vain pikku kullanmuru saadaan kuitenkin ruokittua, pestyä ja puettua ja valmiiksi päivän seikkailuihin.

Värikäs kuvitus esittelee lukijoille monenlaisia avaruusmönkijöitä. Lisäpotkua tulee tosiaan kirjan sivujen epätasaisesta leikkaamisesta. Osa sivuista on lyhyempiä kuin toiset ja mukana on reikiäkin, joista voi kurkistaa läpi. Tämähän on sinänsä vanha juttu, joka tuo kuvakirjaan mukavasti eloa, mutta tässä tämä kaikki on toteutettu kerrassaan näppärästi.

Luin tämän alkukielellä ruotsiksi, mutta selailin nopeasti Päivi Koiviston tekemän suomennoksenkin läpi. Hyvältä näytti; tämä on muutenkin teos, jossa teksti on selvästi sivuosassa kuvitukseen nähden. Tarina tulisi aika mukavasti selväksi, vaikka kirja olisi täysin tekstitönkin. Kullanmurun isän väsymys aamuneljältä on ilmeistä ja välitöntä, se ei selittelyjä kaipaa. Viehättävä kirja!

Esimerkkiaukeama God morgon rymden -kirjasta

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...