Reidar Palmgren: Jalat edellä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Reidar Palmgrenin esikoisteoksen tapahtumat kuten uimahallissa käynti, työkiireet tai parisuhdeongelmat saattavat kuulostaa arkisilta, mutta teos menee kuitenkin hienosti pinnan alle. Niin altaassa kuin elämässäkin.

Kohtaukset ovat elokuvamaisia ja jos pitäisi määritellä lajityyppi, niin tragikomedia tulee helposti mieleen. Kirjassa on paljon mustaa huumoria, tilannekomiikkaa vakavissa asioissa, lupauksia, valheita sekä kiusallisia tilanteita. Kaikki on kuitenkin niputettu taitavasti yhteen ja moni asia paljastuu vasta lopussa.

Päähenkilö Risto on epämiellyttävä ihminen, mutta kuvattu loistavasti. Hän suhtautuu lähes jokaiseen epäluuloisesti ja jättää positiiviset asiat sanomatta. Tapahtumia tarkastellaan välillä muidenkin näkökulmasta, etenkin Riston pojan, Teron sekä vaimon, Katjan näkökulmasta. Yksi herkullisimmista kuvauksista onkin Teron hammaslääkärireissu.

Kirjassa on paljon pieniä yksityiskohtia, jotka saavat suuren merkityksen, kuten pääsiäismunasta saatu lentokone ja valokuvat. Kerronnan ja tyylin ansiosta erinomainen lukukokemus.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...