Michael Crichton: Kaappareiden vesillä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Port Royalissa ei ole merirosvoja, mutta kaappareita kylläkin. Kaapparit ottavat haltuun omaisuutta kuninkaan luvalla, kunhan kruunu saa osuutensa ja samalla nöyryytetään toista kuningaskuntaa.

Kapteeni Hunter saa tehtäväkseen lähteä merelle ja kaapata vain mahdollisesti rikkauksien kyllästämän laivan Espanjan miehittämältä rannikolta. Kapteeni Hunterin ja hänen miehistönsä seikkailu on kuin Odysseuksen retket, matkaa hankaloittavat vihollisten hyökkäysten lisäksi muun muassa merihirviöt ja hurrikaanit.

Crichton kirjoittaa yksityiskohtaisesti ja asiantuntevasti. Vaikka merisanasto ei olekaan tuttua, lukiessa hypähtää helposti 1600-luvun meriseikkailuun. Asiaan päästään heti, miehistö on koottu sekä matkaan lähdetty vain muutaman kymmenen sivun jälkeen.

Kaappareiden vesillä on hitaasti lämpenevä meriseikkailu, mutta vauhtiin päästyään kirja on kuitenkin viihdyttävä ja vauhti kiihtyy loppua kohden niin, ettei malta eikä osaa arvata kuinka kaikki päättyy. Kirjaa ei ole onneksi upotettu siirappisiin meriromansseihin, mutta hieman huumoria olisin toivonut vaihteluksi.

Kaappareiden vesillä voittaa mennen tullen Tallinnan-risteilyt ja tällaisia seikkailuromaaneja kirjoitetaan aikuiseen makuun aivan liian vähän.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Mielenkiintoista. Tuo pitää kyllä lukea. Crichtonin aikaisemmat kirjat kun ovat järjestään sci-fi -tyyppistä juoni-iloittelua. Ken Follet onnistui loistavasti siirtymään jännityksestä historiaan, saa nähdä pystyykö Crichton samaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...