Jakob Wegelius: Merten gorilla

Merten Gorilla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sally Jones on pienen rahtilaiva Hudson Queenin koneenkäyttäjä ja gorilla. Hän ja laivan kapteeni Henry Koskela saavat lastikeikan Portugalissa: heidän pitäisi toimittaa erä hienoja kaakeleita Lissaboniin.

Käy ilmi, että kaakeleiden sijasta kyydissä onkin jotain hämäräperäisempää ja kun kuljetusreissu meneekin pieleen, tapahtuu ikäviä asioita ja Koskela päätyy vankilaan 25 vuodeksi tuomittuna murhasta. Koskela on syytön, mutta häntä vastaan juonitellaan.

Sally Jones onnistuu pakenemaan ja löytää lopulta ystäviä Lissabonista. Nämä uudet ystävät auttavat häntä ja tarjoavat taitavalle käsityöläiselle töitä ja mielekästä elämää, mutta Sally Jones haluaisi jotenkin todistaa Koskelan syyttömyyden.

Eräänä päivänä siihen tarjoutuukin tilaisuus: Sally Jones saa tietää jotain, minkä avulla hänen on mahdollista todistaa Koskela syyttömäksi. Ainoa vain, että todisteet löytyvät kaukaa Intiasta – mutta sehän ei taitavaa koneenkäyttäjää hidasta. Sally Jones pestautuu rahtilaivalle Intiaan ja aloittaa hurjan seikkailun todistaakseen Koskelan syyttömäksi.

Merten gorilla on vanhanaikainen seikkailu, joka on palkittu sekä Ruotsin parhaan lasten- ja nuortenkirjan August-palkinnolla vuonna 2014 että Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnolla vuonna 2015.

Kirja on paksu, mutta sivumääräänsä nopealukuisempi, ja meillä 11-vuotias, joka kirjan synttärilahjaksi sai, ihastui siihen kovasti. Tarina etenee melko verkkaisesti, mutta on kiinnostava, täynnä seikkailua, ystävyyttä ja petoksia. Merten gorilla on luokiteltu nuortenkirjaksi, mutta toimii sisältönsä puolesta vallan mainiosti myös lastenkirjana hyvin lukeville lapsille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...