Siri Kolu: Me Rosvolat ja Iso-Hemmin arkku

Me Rosvolat ja Iso-Hemmin arkku

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Edellisen Me Rosvolat -kirjan lopussa Vilja Vainisto löysi ratkaisen vihjeen siitä, minne Helmeri Kvistin legendaarinen rosvousopas on kätketty. On siis aika lähteä jahtaamaan opasta. Matkassa on kuitenkin mutkia: Rosvolat ovat nyt valtiasperhe, mutta se ei helpota asioita, päinvastoin. Muut rosvoperheet haluavat tietysti oppaan itselleen. Entä kuinka Vilja selittää etsintäretket perheelleen?

Isoin pulma on kuitenkin se, millainen kiero mestari Helmeri Kvist on sata vuotta sitten ollut: oppaan löytäminen pistää Viljan ja Rosvoloiden hoksottimet koetukselle. Lopulta käy ilmeiseksi, että yksin ei selvitä – mutta kenestä epäluuloiset rosvot muka uskaltavat ottaaa liittolaisen?

Oppaan jahti on villiä menoa ja Vilja joutuu yksin monenlaisiin vaaroihin matkan varrella. Siinä missä edellinen osa hävisi vertailussa alkuperäiselle, Iso-Hemmin arkku pistää taas vähän kovempaa vaihdetta peliin – mielenkiinto sarjaa kohtaan säilyy kovana, sillä tämä on todella vetävä seikkailu.

Suosittelen koululaisille. Kuusivuotias, joka kuunteli mielenkiinnolla ja piti sarjan aikaisemmista osista, innostui kesken tämän kirjan toisesta kirjasta, eikä Rosvoloihin palattu. Isän piti sitten lukea kirja loppuun ihan itse, sen verran jännäksi juoni kävi. Hieno kirja ja jatkoa pedataan jälleen viekoittelevasti. Sitä odotellessa…

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...