Thomas Taylor: Malamanteri

Malamanteri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aaverannan kaupungissa on Hotelli Nautilus, jossa 12-vuotias Herbert Sitrus työskentelee löytötavaratoimiston hoitajana. Eräänä päivänä Herbertin toimistoon ilmestyy ensin salaperäinen Orvokki Parma, sitten hurjan näköinen merimies, jolla on toisen käden tilalla puoshaka. Puoshakamies etsii tyttöä, jonka Herbert onnistuu piilottamaan. Kun tilanne rauhoittuu, käy ilmi, että Orvokki etsii kadonneita vanhempiaan, jotka katosivat heidän vieraillessaan hotellissa Orvokin ollessa vasta vauva.

Herbert vastustelee, mutta imeytyy mukaan mysteeriin, joka liittyy Aaverannan kaupungin historiaan ja taruihin meressä asuvasta vaarallisesta Malamanterista. Olentoon, joka voi tarujen mukaan toteuttaa toiveita, mikä tekee siitä tietysti kovin mielenkiintoisen monellekin taholle.

Thomas Taylor – joka alkujaan tuli tunnetuksi Harry Potterien kansitaiteilijana – on luonut erinomaisen kiinnostavan maailman, jonka meille suomeksi on sovittanut alan ehdoton mestari Jaana Kapari-Jatta. Itse tarina on kenties hiukkasen tavanomainen mysteerikuvio, mutta se on vetävästi kirjoitettu ja mukaansatempaava. Maailma on sitä paitsi niin hieno, että sen lumo voittaa juonen tavanomaisuuden vaivattomasti.

Kustantamon mainospuheissa Malamanterin maailmaa verrataan Tim Burtoniin ja Wes Andersoniin. Burtonista en tiedä, mutta Wes Anderson olisi kyllä ehdottomasti oma valintani tekemään Malamanterin elokuvaversio, minun päässäni tarina näytti hyvin paljon Andersonin elokuvalta.

Meille kirja hankittiin molempien lasten luettavaksi ja kummallekin se maistui erinomaisesti. Minä tarvitsin nyt tähän väliin yhdessä päivässä luettavan kirjan ennen kuin kirjastosta vyöryy päälleni varausten hyökyaalto ja siinä Malamanteri palveli oivallisesti: helpostihan tämän päivän aikana luki. Sarjan seuraavan osan haluaa meistä lukea varmasti jokainen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...