Tove Jansson ja J. R. R. Tolkien: Hobitti eli sinne ja takaisin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hobitti Bilbo Reppuli suostutellaan lähtemään kääpiöporukan mukaan pelastamaan kääpiöiden perintöaarretta lohikäärmeeltä. Matka on täynnä seikkailuja. Ryhmä kohtaa monenlaisia vaaroja ja erilaisia olentoja, joista suurin osa ei kuitenkaan ole ystävällisiä.

Tarina sijoittuu aikaan ennen Taru sormusten herrasta -trilogiaa. Niiden kirjojen lisäksi myös Hobitti taitaa olla jo klassikon asemassa. Jos näistä kahdesta pitäisi parempi valita, niin itse asettaisin Hobitin korkeammalle sijalle. Se on ohuempi ja sisällöllisestikin kevyempi, lisäksi tarinassa säilyy paremmin vauhti päällä eikä mielenkiinto pääse herpaantumaan.

Kirja sopii kaikenikäisille lukijoille, sekä lapsille että aikuisille. Tämä leimataan usein pelkäksi lastenkirjaksi, mutta se on kuitenkin vähän niillä rajoilla, että sopiiko määritelmä kovinkaan hyvin. Teos sopii myös sellaisille, jotka eivät ole aikaisemmin lukeneet paljoa tai ollenkaan fantasiaa. Tästä on hyvä aloittaa tyylisuuntaan tutustuminen, kaikki kirjallisuudenlajithan ovat edes testaamisen arvoisia. Hobitti taisi olla itsellänikin aikoinaan ensimmäinen kosketus fantasiaan ja Tolkienin maailmaan.

Tässä painoksessa on Tove Janssonin tekemä kuvitus. Näin Jansson-fanina siitä ei voi olla pitämättä. Jossain määrin kuvitus henkii samaa tunnelmaa kuin Muumi-kirjoissa. Bilbo Reppulistakin tulee ihan mieleen homssut ja nyytit muumien maailmasta….

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...