Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jojo Moyesin romaani Kerro minulle jotain hyvää kertoo kahden hyvin erilaisen ihmisen tarinaa. Erinäisten sattumusten kautta tuttuun ja turvalliseen elämään keskittynyt Louisa päätyy henkilökohtaiseksi avustajaksi onnettomuudessa traagisesti loukkaantuneelle Willille, joka puolestaan on aiemmassa elämässän tottunut villeihin seikkailuihin ja vauhdikkaaseen työelämään.

Will on katkeroitunut kohtalostaan joutua loppuelämäkseen muiden avun varaan neliraajahalvauksen vuoksi ja Louisa puolestaan on eksyksissä oman elämänsä kanssa, koska ei tiedä mitä sillä tekisi. Yhteentörmäystä ei voi välttää, kun toisella olisi elämässään kaikki mahdollisuudet käsillä, mutta ei halua hyödyntää niitä, ja toisella taas olisi halu nauttia elämästä, mutta mahdollisuuksia hyvin rajallisesti. Yhdistävänä tekijänä Louisalla ja Willillä on molemmilla kysymys siitä, mikä tekee omasta elämästä elämisen arvoisen.

Kerro minulle jotain hyvää on hyvin kirjoitettu ja nautinnollinen viihderomaani, mutta samalla se on myös jotakin enemmän. Jojo Moyes on onnistunut luomaan romaanistaan hämmästyttävän yhdistelmän kevyttä viikonloppuviihdettä ja elämän suuria kysymyksiä. Näennäiseen keveyteensä nähden kirjan tapahtumat pyörivät ainakin omassa mielessäni paljon vielä lukemisen jälkeenkin, eikä lukija voi välttyä pohtimasta miten itse Willin tilanteessa toimisi. Kirja nimittäin herättää miettimään muun muassa sitä, onko elämä aina pyhää, ja saako oman elämänsä suhteen tehdä itsekkäitä ratkaisuja, vaikka rakkaat joutuisivat siitä kärsimään.

Aiemmin Jojo Moyesilta on suomennettu kirja Ole niin kiltti, älä rakasta häntä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...