Anne Muhonen ja Janina Saari: Kitisevä koppiskokous

Kitisevä koppiskokous

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kovakuoriaisia tunnetaan maailmassa yli 350 000 lajia, mutta lajeja arvellaan olevan jopa miljoonia. Suomessa lajeja taas tunnetaan melkein 4000 ja lisää löydetään koko ajan. Mikään aivan mitätön eliölajiryhmä ei siis ole kyseessä. Mutta kuinka moni oikeastaan kiinnittää mitään huomiota näihin arkisiin hyönteisiin, saati osaa nimetä yleisimpiä kovakuoriaisia?

Janina Saaren kirjoittama tarina kertoo miten erilaisia koppikset voivatkaan olla ja millaista suukopua niiden erilainen ulkonäkö aiheuttaa erään koiran­putken äärellä. Metsäsittiäisellä on upean musta kiiltävä kuori, mutta eihän se ole mitään verrattuna sarvikuonokkaan upeaan sarveen, tai entäpäs sitten verrattuna kimalaiskuoriaisen kauniisiin pilkkuihin. Juupas, eipäs, kuuluu pian pihan täydeltä!

Kitisevä Koppiskokous on siten tarina siitä, mikä näitä lukemattomia koppiksia lopulta yhdistää, näennäisistä eroistaan huolimatta. Samalla Kitisevä Koppis­kokous on myös tietokirja koppakuoriaisista ja se auttaa tunnistamaan kuusi yleistä koppakuoriaislajia.

Esimerkkiaukeama kirjasta

Kirjan kuvituksesta vastaa Anne Muhonen. Tämä oli positiivinen yllätys, sillä aikaisemmin olen nähnyt hänen kädenjälkeään vain sarjakuvissa, vaikka nopea googletus paljastaakin, että onhan hän tehnyt kuvituksia vaikka kuinka paljon. Sympaattiset ja ilmeikkäät hahmot ovat jälleen kerran Muhosen vahvaa aluetta, tosin tässä kirjassa olisin ehkä toivonnut suurempaa huomiota myös taustoihin. Muutamat värikylläiset aukeamat tarinan loppupuolella näyttävät todella hienoilta hieman haaleaan kirjan alkupuoleen nähden.

Kitisevä koppiskokous on joka tapauksessa oikein hyvä kirja koppakuoriasten maailmaan ja kannustaa tutustumaan lähiluontoon ja metsän pieneliöihin. Koppakuoriaisista löytyy tietysti paljon kerrottavaa, ja tähän kirjaan tiedosta on mahtunut vain murto-osa. Onneksi jatko-osaa ei tarvitse kauan odotella, syksyllä nimittäin ilmestyy Pikkukoppis eksyy äidistään, jossa jatketaan koppakuoriaisten maailmaan tutustumista.

Esimerkkiaukeama kirjasta

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...