Anne Muhonen: Löytäjä saa pitää

Löytäjä saa pitää

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Monstera Deliciosa -sarjakuvan ensimmäinen osa Löytäjä saa pitää alkaa kahdesta löydöstä. Lapset löytävät ensin erikoisen näköisen kiven ja heti sen jälkeen peikonlehden. Peikonlehden luokse lapset löytävät huudon saattelemana – mutta ei kai kasvi voi huutaa? Siltä kuitenkin vaikutti. Alaska nappaa sekä kiven että peikonlehden matkaansa.

Näistä löydöksistä alkaa sitten seikkailu, sillä Alaskan luokse tulee yöllä NeyNey, monsteramaisteri, jonkinlainen peikonlehtiä hoivaava peikko. NeyNey tietää, mikä Alaskan löytämä kivi on ja hänen avullaan selviää myös, mitä Alaskan pitäisi kivellä tehdä.

Se onkin sitten seuraavan osan asia se. Tarina jatkuu sarjakuvan toisessa osassa Ässä hihassa, eikä tässä ensimmäisessä osassa pääse kuin alkuun. Pohjustus on kuitenkin sen verran kiinnostavaa, että toiseen osaan on syytä tarttua.

Anne Muhonen on kokenut piirtäjä, joka on tehnyt paljon sarjakuvia ja kuvituksia. Monstera Delicisiosan tyyli on selkeää, helppolukuista ja miellyttävää. Fantasiaelementtien ja arkimaailman törmäys toimii mainiosti. Seikkailuun hypätään sen kummemmin ihmettelemättä ja tarina etenee vauhdilla. Oikein mainiota lastensarjakuvaa, siis!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...