Tomi Kontio: Keväällä isä sai siivet

Keväällä isä sai siivet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaksosten Timon ja Tomin isä saa eräänä keväänä siivet. Maa tärisee, taivas muuttuu punaiseksi ja pihalle ilmestyy kuoppa, josta näkyy toinen maailma – Austraasia. Sinne kuoppaan isä, jolle on kasvanut siivet selkään, astuu ja lentää kauas toiseen maailmaan.

Poikien maailma järkkyy. Äiti kutsuu lopulta poliisit tutkimaan isän katoamista. Kun pojat kertovat, mitä näkivät, heitä ei uskota. Poliisit tuntuvat suhtautuvan suorastaan vihamielisesti ja epäluuloisesti poikiin. Kaksosten on paettava. Kun he palaavat kotiin, äiti ja siskokin ovat kadonneet. Lopulta pojat jäävät kiinni ja heidät passitetaan pahamaineiseen Huostolaan, jota johtaa hirviömäinen Raakel Vastapöksy.

Huostola on kamala paikka, jossa lapset joutuvat raatamaan töissä kovan kurin alaisina. Joukossa on luopioita, joiden tehtävänä on kannella muiden virheistä ja kurista vastaavat ilkeät vanhemmat lapset. Kukaan ei ole koskaan onnistunut pakenemaan Huostolasta. Se ei lannista poikia, jotka saavat ystäviä ja yrittävät päästä vapauteen.

Finlandia Juniorilla palkittu Keväällä isä sai siivet on mielikuvituksellinen ja rikkaalla kielellä koristeltu fantasiatarina, jonka tarina on se perinteinen hyvän ja pahan välinen taistelu. Lapset ovat pääasiassa hyviä, aikuiset lähes poikkeuksetta pahoja, ja tarinassa on myös perinteisen vankilapakotarinan aineksia. Tarina pääsee huipennukseensa, mutta jättää ovet auki seuraavalle osalle – jatko-osa Austraasian viimeiset lapset kannattaa varata saataville, jotta pääsee jatkamaan siitä, mihin tämä jäi.

Jos aihe kiinnostaa enemmän, kannattaa tutustua Katriina Koposen graduun Hyvä ja paha Tomi Kontion lastenfantasiaromaanissa Keväällä isä sai siivet.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...