Michaela Hanauer: Kolme uteliasta pikkudinoa

Kolme uteliasta pikkudinoa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kolme uteliasta pikkudinoa on tarina – yllätys, yllätys – kolmesta uteliaasta dinosauruksen poikasesta.

Iguanodonisisarukset Iina ja Iivo sekä polacanthus Elmo syntyvät munistaan samoihin aikoihin. Kun Elmo hyvin pian tämän jälkeen rohkaisee mielensä maailmalle, ei kaksosiakaan pidättele mikään, ja kolmikko on valmis tutkimusmatkalleen. Retki vie heidät hurjaan dinoliukuun ja vielä hurjempaan tapaamiseen, jonka toisena osapuolena on hirmulisko E-O. Onneksi paikalle pyrähtää nemicolopterus Niilo, jonka ansiosta huolestuneet äidit saavat rohkeat dinovauvat pian takaisin kainaloihinsa. Eipä ole ollut ruusuilla tanssimista tuo saurustenkaan elämä.

Kolmen uteliaan pikkudinon juju on suuraakkosissa sekä tavuviivoissa. Näin juuri lukemaan oppinut tai vasta sitä opetteleva voi viettää aikaa joko itsekseen kirjaa tavaillen tai aikuisen kanssa yhdessä lukemista opetellen. Kun henkilöhahmot ovat näinkin jänniä otuksia, luulisi monilla riittävän mielenkiintoa tarinan juonen selvittämiseen. Dinothan usein ovat niitä suosikkeja.

Ehkäpä juuri tämän yksinkertaisen kielen vuoksi kirja jäi mielestäni hiukan tylsähköksi, eikä sen kuvituskaan päätä huimaa, mutta kuten sanottua, uskon että kyllä tälle innokkaita lukijoita sekä kuuntelijoita löytyy. Ehdotonta plussaa muuten siitä, että tarinasta tulee mieleen Maa aikojen alussa, tuo oma lapsuuden suosikkini.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...