Michael Innes: Kosta, Hamlet!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Scamnum Court on perinteinen englantilainen maalaiskartano. Sen isäntäväki, Hortonin herttua ja herttuatar, tunnettua ja varakasta Crispinien sukua, järjestää seurapiirilleen riemukkaan teatteriviikonlopun. Omin ja ystäviensä voimin he ovat harjoitelleet William Shakespearen Hamletin esityskuntoon. Iloa varjostavat muutamat nimettömät uhkailuviestit, joita seurapiirin jäsenet ovat saaneet ennen esitystä. Niinhän siinä lopulta käy, että kesken esityksen Poloniusta näyttelevä Englannin lordikansleri ammutaan lavalle. Eikä tämä veriteko jää ainoaksi!

Pseudonyymillä Michael Innes kymmeniä dekkareita kirjoittanut J. I. M. Stewart marssittaa näyttämölle etsiväkomisario John Applebyn. Tapaus osoittautuu hankalaksi, kun ainoa mahdollinen tapauksen silminnäkijäkin pääsee nopeasti hengestään. Lisänsä soppaan tuo se, että lordikanslerilla oli mukanaan salainen asiakirja, jonka varastamista tavoittelevia vakoojia aletaan etsiä juhlakansan seasta varsinaisen murhatutkinnan häiriintyessä. Asiakirjavarkaus kuitenkin tuntuisi epäuskottavalta murhamotiivilta, mutta eipä niitä uskottavia motiivejakaan yli kolmenkymmenen epäillyn joukosta kovinkaan montaa tunnu löytyvän.

Kosta, Hamlet! on älykäs, viihdyttävä ja yllätyksellinen rikostarina. Michael Innes ei tyydy pelkkään syyllisten jahtaamiseen, vaan mukana on myös paljon yleissivistävää kulttuurikeskustelua. Ainakin Shakespeare tulee tutummaksi lukuisten sitaattien (joiden käännös on Paavo Cajanderin) ja keskusteluiden myötä. Kosta, Hamlet! on laadukas klassikkodekkari, jolle kuuluu ilman muuta paikka Kirjavinkkien Rikoksen ABC -sarjassa. Suosittelen!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...