Vanessa Diffenbaugh: Kukkien kieli

Kukkien kieli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Victoria kulkee lapsuutensa kasvatuskodista toiseen. Muista jää muistoiksi vain traumoja, kunnes yksi nainen ei anna periksi oikukkaalle lapselle ja opettaa häntä kertomaan tunteensa edes kukkien kielellä. 18 vuotiaana Victoria on kuitenkin tuuliajolla ja hänet viedään tyttöjen taloon, jossa saa asua kolme kuukautta ennen kuin täytyy ruveta maksamaan vuokraa tai joutuu lähtemään. Aikuisuus tuo Victorialle niin vapauden kuin vastuun, kukat tuovat kaiken muun.

Victorian elämää seurataan rinta rinnan kymmenvuotiaana – kun hän melkein löytää kodin ja äidin – sekä 18 vuotiaana, kaiken menettäneenä ja kodittomana.

Kukkien kieli kertoo ihmisistä, jotka eivät aivan sovi tähän maailmaan ja joiden täytyy kukkien lailla löytää aurinkonsa tai kuihtua pois. Kirja ei tunnu omaperäiseltä vaan ihmeen tutulta ja molempien tarinoiden verkkainen kukkiminen pitää köynnöksen lailla otteessaan. Kirja on samalla niin tuttu, lohduttava, ahdistava kuin kauniskin.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...