Anne Holt ja Even Holt: Kuoleman tahdissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Norjalaisessa sairaalassa sattuu peräkkäin kaksi poikkeavaa kuolemantapausta rytmihäiriötahdistimen asentamisen jälkeen. Lääkärinä on toiminut terävä, USA:ssa koulutuksensa saanut ja meriittiänsä kasvattanut sydänkirurgi, Sara Zuckerman, joka ei voi ymmärtää, mikä on mennyt pieleen. Hän aikoo tutkia molemmat tapaukset saadakseen selville, onko hän tehnyt virheen vai mistä voi olla kyse. Tutkimukset yhdessä apulaislääkäri Ola Frammen kanssa johtavat melko outoon lopputulokseen.

Onko tahdistimia valmistava yhtiö laskenut liikkelle virheellisiä laitteita? Voiko joku asianosainen ehkä sabotoida niitä tai niiden asentamista? Mistä oikein on kysymys? Kun molemmat lääkärit pidätetään virantoimituksesta eli hyllytetään tutkinnan ajaksi, alkaa pyöritys sekä yhtiössä että lääkärien henkilökohtaisessa elämässä olla hektistä.

Kirja on Holtille uusi aluevaltaus: hän on kirjoittanut sen yhdessä pikkuveljensä, kardiologi Even Holtin kanssa. Tekninen tietämys sairaaloista, sydänkirurgiasta ja tahdistimista on varmaankin siis kohdallaan, lisäksi on Anne Holtin oma tietämys ja kokemus politiikasta, rahamarkkinoista ja Norjan päättävistä tahoista, joihin kirjassakin viitataan.

Kirja on mielenkiintoinen esitys rahan vallasta, lääketieteen etiikasta sekä talouselämän oudoista käänteistä, joita joku saattaa jopa pystyä ohjailemaan. Pitää vain olla riittävän fiksu hyvissä ajoin etukäteen. Ei ole myöskään mahdotonta, että kosto kurottaa pitkät kätensä esiin vasta nyt. Kosto jostakin, jota kukaan ei ehkä enää muista tai edes tajua kostoksi.

Kirja on ilmeisesti uuden kirjasarjan ensimmäinen osa. Sarjan, jonka päähenkilönä tulee olemaan särmikäs, oma-aloitteinen, hieman erikoinen Sara Zuckerman. Ei ollenkaan kehno aloitus, toivonkin siis sarjan toteutuvan ja saavan jatkoa. Henkilöt on kuvattu Holtin tapaan elävästi eivätkä he ole vailla huonojakaan puolia.

Kuoleman tahdissa on trilleri, jonka lukee nopeasti odottaen aina seuraavaa käännettä, sillä käänteitä riittää. Odottamaton ja hieman erilainen jännäri, joka ei ole valmiiksi pureskeltua sairaalatrilleriä tai lääkintäteknologiaa eikä tulevaisuuden oletuksia – tämä voi olla totta tänään jo jossakin. Mikä onkaan taloudellisesti arvostetuimpia sijoituskohteita kuin lääkkeisiin ja lääketieteeseen liittyvä teollisuus? Lue tämä, saat erään näkökulman myös tähän puoleen.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...