Antonio Hill: Kuolleiden lelujen kesä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Komisario Héctor Salgadon silmissä musteni hänen tutkiessaan mustan magian sävyttämää ihmiskauppajuttua. Hän pahoinpiteli kuulusteluissa yhden jutun pääepäillyistä ja sai passituksen kuukaudeksi hermojaan lepuuttamaan. Palatessaan töihin hän saa tutkittavakseen uuden jutun: nuoren rikkaan pojan kuolema juhannusaattona näyttää itsemurhalta, mutta varmuuden vuoksi asia pitää vielä selvittää juurta jaksaen. Avukseen Salgado saa nuoren naiskonstaapelin, Leire Castron.

Humalaisten nuorten riitelyltä vaikuttanut juttu ei olekaan ihan niin yksinkertainen onnettomuus kuin miltä päällepäin näytti. Asiaan sekoittuvat huumeet, kierot perhesuhteet, etäiset vanhemmat ja jopa lasten seksuaalinen hyväksikäyttö. Lopulta syyt kuolemaan menevät vieläkin syvemmälle, aina varhaislapsuuden muistoihin ja traumoihin asti. Surullisessa tarinassa lisäruumiiltakaan ei valitettavasti vältytä.

Antonio Hillin esikoisteos Kuolleiden lelujen kesä on ollut suuri menestys Espanjassa. Se on vetävä ja jännittävä rikosromaani, jonka loppuratkaisua on vaikea arvata, ennen kuin se todella on silmien edessä. Antonio Hill on myös luonut joukon kiinnostavia hahmoja, joiden tarinan toivoisi jatkuvan edelleen. Ehkä Kuolleiden lelujen kesä tempoilee välillä jopa hieman liikaakin eri suuntiin, ja pientä tiivistämisen varaa olisi ollut, sillä osa juonen palasista vaikuttaa lopultakin kovin irrallisilta. Mutta on Kuolleiden lelujen kesä silti hyvä käyttödekkari, jota voi mielihyvin suositella.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...