Dennis Lehane: Kuutamomaili

Kuutamomaili

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Patrick Kenzie joutuu miettimään erästä vanhaa selvittämäänsä tapausta ja tekemänsä ratkaisun oikeutusta. Tuolloin hän etsi kadonneen neljävuotiaan Amandan ja palautti tämän kotiinsa. Nyt Amanda on 16-vuotias ja taas kateissa. Samoin on kadonnut hänen paras ystävänsä Sophie. Amanda on erittäin älykäs, suorastaan huippusuoriutuja koulussa. Hänen elämästään ei kuitenkaan juuri kukaan osaa sanoa mitään. Koulusta kyllä saadaan outoja vihjeitä…

Patrickilla on kiikarissa vakituinen työ eräässä etsivätoimistossa, mutta tämä asia hänen on selvitettävä. Hän on sen velkaa Amandalle ainakin mielessään. Myös hänen vaimonsa ja entinen etsiväkumppaninsa Angela Gennaro on sitä mieltä, että hänen on tehtävä jotakin. Ei vähiten siksi, että heillä on yhteinen neljävuotias tytär – jokin saa molemmat ajattelemaan Amandaa takavuosina. Amanda palautettiin äidilleen, joka käytti huumeita ja miehiä eikä pystynyt koskaan hoitamaan lastaan kunnolla. Katkeruus on ilmeistä, varsinkin kun hänestä sieppauksen aikana huolta pitäneet tuomittiin vankeuteen.

Etsintä alkaa tuottaa tuloksia pikaisesti, mutta ne ovat aika odottamattomia. Hommaan on sekaantunut gruusialaisia ja valkovenäläisiä, meksikolaisiakin, eräs lääkäri sekä vauvoja – mistä on kyse?

Dennis Lehanen dekkarit ovat kerrassaan pistämättömiä. Niissä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta myös huomioita USA:n sisäpoliittisesta tilanteesta ja talouspolitiikasta, joka on ajanut ihmiset liian ahtaalle. Myös nuorista huolehtiminen, kasvatus ja koulutus ovat tärkeä osa elämää. Lehane näkee lapsissa kuitenkin tulevaisuuden ja mahdollisuuden. Vaikka tämä onkin hyvätasoinen dekkari, tällä on muutakin annettavaa lukijalleen, myös hieman hupia sekä ajateltavaa itse kullekin. Kuutamomaili pohjautuu löyhästi aikaisempaan romaaniin Muisto vain.

Dennis Lehane sai vuonna 2011 Suomen dekkariseuran myöntämän ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...