Sam Martin: Kyllä mies osaa! Miehisten taitojen manuaali

Osta kirja itsellesi

Sam Martin on päättänyt palauttaa miesten miehiset taidot kunniaan. Hän lupaa kirjan johdannossa, että opas sisältää kaiken, mitä mieheksi mielivä tarvitsee. En kuitenkaan tunne itseäni erityisen epänaiselliseksi, saati miehekkääksi (mitä nuo määritelmät sitten sisällään pitävätkään) lukiessani Martinin sympaattista opasta.

Kyllä mies osaa! on oiva käsikirja arkisista taidoista, jotka jokaisen olisi syytä hallita – edes oppaan avustamana. Vanhahtavat valokuvat ja yksityiskohtaiset ohjeet saavat hymyn suupieleen, eikä Martin ole ohjeitaan kovin tosikkomaisesti laatinut. Hän mm. kertoo, että ”muuraaminen saa totisesti rintakarvat kasvamaan”. Tosin minulle on kerrottu, että väite on perätön…

Ohjeet on jaoteltu aihepiireittäin. Useimmiten ongelma/tehtävä esitellään lyhyesti, minkä jälkeen kerrotaan, miten tulisi toimia. Toisinaan, esim. pyörtyneen naisen auttamisen yhteydessä on oheen liitetty myös eräänlainen tarvikelista (esimerkkitapauksessa tarvitaan pyörtynyt nainen, tyyny, vettä ja nenäliina).

Kyllä mies osaa! viihdyttää, mutta antaa myös hyödyllisiä neuvoja. Samalla Martin irvii lempeästi perinteisille miesten taidoille. Siksipä kirjan sukupuoliasetelma ei haittaa, vaan teos sopii molempien sukupuolten kirjastoon varsin mutkattomasti. Opuksen luettuaan niin miehet kuin naiset osaavat rakentaa kirjahyllyn, kiivetä vuorelle, vaihtaa polkupyörän renkaan ja nimetä miehekkäitä urheilulajeja. Jäin kaipaamaan vain kravattisolmun ohjetta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...