Michael Katz Krefeld: Langenneet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Thomas ”Ravn” Ravnsholdtilla ei mene oikein hyvin, ei todellakaan. Hän on määrittelemättömän pitkällä sairauslomalla poliisin tehtävistä ja käyttää aikansa rankkaan juopotteluun. Kantakapakasta hän horjuu veneelleen nukkumaan, koska asuntoonsa hän ei voi mennä. Asuntoon, jossa hänen rakkaansa murhattiin, eikä tekijää ole vieläkään tavoitettu. Kööpenhaminan poliisi tuntuu jättäneen jo koko jutun selvittämättömänä syrjään.

Kapakan omistaja saa kuitenkin pitkän tinkaamisen jälkeen Ravnin kiinnostumaan ravintolan liettualaisen siivoojan kadonneesta tyttärestä, Mashasta. Masha on ollut kateissa jo ainakin pari vuotta ja äiti ei ole kuullut hänestä mitään. Vielä jäljellä olevat kontaktit poliisiin kertovat, että Masha saattaisi olla prostituoituna Tukholmassa ja pienen houkuttelun jälkeen Ravn suostuu matkustamaan Ruotsiin yksityisetsivänä.

Samaan aikaan Masha kirjoittaa pieneen vihkoon päiväkirjaansa rankoista kokemuksistaan alalla. Mitä tapahtui, kun poikaystävä myi hänet – pelivelkojen maksamiseksi ja miten hänet pakotettiin ottamaan vastaan asiakkaita. Juuri kun hän oli lähtemässä alalta säästöjensä turvin ja suunnitelmana hankkia koulutusta ja kunnollinen, oikea työpaikka. Miten velka kasvaa, miten sitä maksetaan ja mitä paon yrityksestä voi seurata… Siirtyminen aina vain hirvittävämpiin olosuhteisiin ja lopulta Arizona marketiin, josta tuskin on paluuta.

Outo sarjamurhaaja vainoaa samaan aikaan Tukholmaa. Kaatopaikalta löytyy valkoisia enkeleitä; murhattuja, nuoria, preparoituja ja kalkittuja naisia. Lukijalle murhaaja ei ehkä olekaan niin outo, sillä jo alussa saadaan tutustua Erikiin ja hänen elämänsä tarkoitukseen. Hänestä on jo lapsena kehittynyt erittäin etevä eläinten täyttäjä ja preparoija, suorastaan mestarillinen. Varsinkin erään ikävän perhepiirissä sattuneen tahallisen onnettomuuden jälkeen.

Uuden tanskalaissarjan ensimmäinen osa on trilleri, joka kantaa ja pitää otteensa viimeisille sivuille asti. Päähenkilöt sekä heidän kohtalonsa on kuvattu mielenkiintoisesti ja elävästi. Tapahtumat sivuavat itäeurooppalaista rikollisuutta monella alalla, ihmiskauppaa sekä prostituutiota, laitonta maahanmuuttoa sekä kahden eri maan poliisien toimintaa. Jännitys on tiivistä ja sympatiaa sekä ymmärystä, joskin myös tavallisen ihmisen pimeiden puolien paheksuntaa riittää monelle taholle.

Suosittelen kaikille trillereiden ystäville, sillä vuorossa on jälleen hieman erilainen sarja ja herkän, itsetuhoisen sekä tarkkavaistoisen Ravnin tulevaisuus kiinnostaa varmasti lukijaa jatkossakin. Itse luin tämän jälleen kerralla herkeämättä loppuun asti ja kyllä, kaikessa rumuudessaankin pidin tästä!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...