Mikko Saari: Löydä lautapelit

Löydä lautapelit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Huolimatta kaikesta digitaalisesta viihteestä lautapelaamisella menee parem­min kuin koskaan. Uusia pelejä julkaistaan huimaa tahtia, pelimekaniikat ovat innovatiivisia, uudenlaisia tapoja pelata kehitetään jatkuvasti. Pelaamisen ei todellakaan tarvitse olla enää mitään Monopolyn tai Afrikan tähden kaltaista ikävää tuurilottoa tai pelkkää lasten ajanvietettä ja leikkiä. Ei – lautapelaami­sesta on vuosien saatossa kehittynyt hyvä ja monipuolinen harrastus.

Kattavin pelejä suomeksi esittelevä sivusto on Lautapeliopas, jonka pää­toimittaja Mikko Saari on tärkeimpiä lautapeliharrastuksen kotimaisia asian­tuntijoita. Saari on aiemmin julkaissut yhden lautapeliaiheisen kirjan sekä kaksi korttipelikirjaa. Nyt ilmestynyt Löydä lautapelit ottaa vähän erilaisen näkökulman. Saari pyrkii valottamaan sitä, miten lautapelit ovat tulleet nykyi­seen tilanteeseen. Mikä on pelaamisen ja erilaisten pelityyppien historia? Mistä uudet ja upeat lautapelit tulevat?

Löydä lautapelit koostuu lyhyehköistä luvuista, jotka pääosin keskittyvät aina yhteen pelityyppiin. Oman lukunsa saavat muiden muassa huutokauppapelit, talouspelit, keräilykorttipelit, pakanrakennuspelit, työläistenasettelupelit ja niin edelleen. Kutakin pelityyppiä Saari esittelee monin esimerkkipelein tehden nostoja pelityypin tärkeimmistä edustajista. En laskenut, montako eri peliä Löydä lautapelit mainitsee, mutta määrä liikkuu helposti muutamissa sadoissa. Mukana on tavaraa markettien pelihyllyiltä jo lähes unohtuneisiin harrastajaharvinaisuuksiin.

Mikko Saari kirjoittaa suurella asiantuntemuksella ja vielä sitäkin suuremmalla omistautumisella rakkaalle harrastukselleen. Löydä lautapelit voisi toimia monille helppotajuisena ja sujuvasanaisena johdantona kohti lautapelien kiehtovaa maailmaa. Mutta pelit eivät ole mitään pelkästään kirjasta luettuina. Ehkäpä tätä kirjaa selatessa alkaisi tehdä mieli hommata jokin peli, hankkia muutamia kavereita ympärille ja ryhtyä pelaamaan? Tai ehkä tästä voisi saada kimmokkeen lähteä etsimään peliseuraa esimerkiksi oman paikkakunnan pelikerhoista? Yhtä kaikki hieno kirja, suosittelen!

Löydä lautapelit -kirjan kirjoittaja Mikko Saari on Kirjavinkkien päätoimittaja. Tämän arvion kirjoittaja on Saaren ystävä ja hänen vakituisen lautapeli­poruk­kansa jäsen jo yli kymmenen vuoden ajalta. Arvion kirjoittajan käsi näkyy ainakin yhdessä kirjan kuvista.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 194 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...