Anders de la Motte: Lume

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Henrik Petterson, HP, pakenee edelleen Pelin jälkimaininkeja. Hän on hiukan jo kyllästynytkin kaikkeen; Thaimaa on jo nähty, on resuttu tarpeeksi, mikään ei jaksa oikein kiinnostaa. Tai kyllä. Kyllä kiinnostaisi. Peli ei edelleenkään jätä häntä rauhaan. Hän kaipaa pelin kicksejä ja sen herättämää vallan tunnetta.

HP saapuu pakomatkallaan Dubaihin, joka vaikuttaa heti varsin mukavalta maalta. Hän tapaa kerrankin mieleisensä naisen, tarpeeksi coolin, rikkaan ja viehättävän. Tuntuu kuin tunne olisi molemminpuolista. Kunnes HP herää ja huomaa joutuneensa todellisiin vaikeuksiin; hänet on pidätetty ja häntä syytetään tämän naisen murhasta. No, heräsihän hän aavikolla verisissä vaatteissa muistamatta mitään. Mutta eihän se ole totta? Ei se voi olla totta… eikä voikaan, sillä vaikka häntä kidutetaan, hän äkkiä muistaa miten pystyy todistamaan jonkun muunkin läsnäolon.

HP karkotetaan maasta kotiin eli Ruotsiin, eikä mikään ole koskaan tuntunut – ainakaan hetkeen – yhtä ihanalta ja suloiselta. Häntä kuitenkin edelleen rasittaa murhatun naisen kohtalo ja hän päättää selvittää, kuka oli kaiken takana. Hän hankkiutuu töihin naisen omistamaan yritykseen, joka tehtailee mielipiteitä nettiin ja huomaa pärjäävänsä tässä varsin mainiosti. Yrityksessä on kuitenkin jotakin vialla ja kaikki tuntuu jälleen kerran kytkeytyvän kaikkeen. Aivan kuin Peli olisi taas käynnissä!

Rebecca Normén puolestaan on joutunut tutkinnanalaiseksi poliisilaitoksella ja hänet siirretään pois aktiivitehtävistä. Hänestä puhutaan eräillä foorumeilla lievästi peitellen ja Rebecca ei juuri nyt kestäisi yhtään ylimääräistä iskua, ei henkistä eikä fyysistä. Kumpiakin tulee, kun tilanteet alkavat kehittyä kriittisiksi ja HP on todellisissa ongelmissa firman muiden omistajien kanssa.

Jatkoa romaanille Peli, joskin itse odotin täysin muuta – yllätysmomentit tehoavat! Jännitys ei katoa hetkeksikään, virtuaalimaailma on yhtä läsnä kuin normimaailmakin ja kaikenlaista voidaan hoitaa, jos on riittävästi rahaa, valtaa ja kontakteja. Nimenomaan tässä järjestyksessä.

Erinomainen jännäri ja jatko-osa, kolmas osa on jo julkaistu ja suomennosta odotellessa taidan lukea tämän pikaisesti uudelleen. Erityisesti voisi kiitellä tässä kirjoittajan tietotasoa sekä kykyä ylläpitää jännitystä melko pieninkin keinoin. Jännärien, trillereiden sekä tietokonepelien ja virtuaalimaailmojen ystäville takuuvarmaa luettavaa!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...