Cassandra Clare: Luukaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luukaupunki-kirja aloittaa Varjojen kaupungit -sarjan, jossa seurataan teini-ikäisen Clary Frayn elämää. Clary on 15-vuotias neworkilainen, jonka elämä muuttuu täysin yhdessä päivässä. Clary näkee teini-ikäisen pojan surman, hänen kotiinsa hyökkää hirviö ja hänen äitinsä kaapataan. Näiden tapahtumien myötä Clary tutustuu varjometsästäjiin, joiden tehtävänä on pitää järjestystä yllä yliluonnollisten olentojen maailmassa. Pian Clary saa huomata äitinsä jättäneen kertomatta hänelle monestakin varsin oleelliseksi osoittautuvasta asiasta, eikä hänen elämänsä voi enää koskaan palata ennalleen.

Luukaupunki osoittautui kiehtovaksi, omaperäiseksi ja jännittäväksi kirjaksi, sillä Cassandra Clare käsittelee kaikille tuttuja yliluonnollisia olentoja kiinnostavasti ja tyypillisimmät kliseet välttäen. Claryn varsin inhimilliseen hahmoon on helppo samastua ja tapahtumat pitävät lukijan tiukasti otteessaan loppusivuille saakka. Sarjan seuraava osa onkin päästävä lukemaan heti, että saa tietää miten tarina jatkuu.

Myös kirjan pääpahiksen hahmo on kiinnostava, ja siitä on helppo löytää piirteitä aina Hitleristä Voldemortiin. Sarjan edetessä alkaa tosin käydä yhä epäselvemmäksi, kuka oikeastaan on paha ja kuka hyvä…

Sarjasta on ilmestynyt englannin kielellä jo neljä osaa, mutta suomennettuja on tällä hetkellä kolme. Osat ovat nimeltään Luukaupunki, Tuhkakaupunki ja Lasikaupunki. Hieno sarja, joka vain paranee edetessään.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...