J. S. Meresmaa: Kenties tapan sinut vielä

Kenties tapan sinut vielä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tätä J. S. Meresmaan nuortenkirjaa ehdin jo vähän odotella; sitä ei ihan heti kirjastosta kuulunut ja kirjalle oli kertynyt jo kovasti hyvää pöhinää sosiaalisessa mediassa. Eikä suotta: onhan tämä kerrassaan mainio nuortenkirja.

Kenties tapan sinut vielä (tai Kenties tapaan sinut vielä) kertoo teini-ikäisestä Aleksista, joka epäonnistuneen matsin jälkeen päätyy jäätelöbaariin. Naapuripöydän tyttö esittäytyy Noraksi ja houkuttelee Aleksin syrjäiselle jättömaalle, kiskoo Aleksin mukanaan pimeään bunkkeriin – ja paljastuu vampyyriksi.

Aika lyhyeksi jäisi tarina, jos Aleksin elo tähän päättyisi. Aleksin ja vampyyri Noran välille syntyy omalaatuinen suhde, jossa kova e-urheilun harrastaja Aleksi päätyy muun muassa tutustuttamaan vampyyrin tietokonepelien maailmaan. Tarinassa on mukavasti käänteitä ja lyhyessä kirjassa riittää jännitystä loppumetreille asti.

Oikein mainio tarina tämä on ja epäilemättä kovin käyttökelpoinenkin: 135-sivuisena kirja ei vaikuta uhkaavalta heikommillekaan lukijoille, e-urheilusta innostunut amispoika päähenkilönä on mukavaa vaihtelua ja perinteistä vampyyriaihettakin on käsitelty raikkaasti. Meresmaa kirjoittaa sujuvasti hyvänkuuloista ja humoristista nuorisokieltä. Tarina jää sen verran herkullisesti avoimeksi, että tälle olisi ihan hauska saada joskus jatkoakin!

(22.3.2023: Jatkoahan seurasi Kunnes tapamme taas -kirjan muodossa.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...