J. S. Meresmaa: Kunnes tapamme taas

Kunnes tapamme taas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viime vuonna ilmestynyt vampyyritarina Kenties tapan sinut vielä teki monta juttua hyvin: tiiviiseen määrään sivuja oli mahdutettu vetävä tarina, jossa pääosassa oli freesi e-urheilusta innostunut amispoika ja kaikkiaan raikas ote vampyyritarinoihin. Tarina jäi auki, mutta saa nyt jatkoa.

Pääosassa on tällä kertaa 17-vuotias Roope, joka sattui onnettomasti kuolemaan. Onneksi vampyyri Nora oli lähettyvillä ja pelasti Roopen hengen muuttamalla tämän vampyyriksi. Vai pelastiko? Onko verenhimoinen epäelämä elämisen arvoista? Etenkin kun se tarkoittaa kaikkien läheisten hylkäämistä. Mikä pahinta, veriruokailu tuottaa hienoisia vaikeuksia verikammosta kärsivälle Roopelle.

Roopen uudessa elämässä on siis reippaasti totuttelemista. Ikävä äitiä ja kaksossiskoa kohtaan on kova. Toisaalta suhde parasta ystävää Aleksia kohtaan on hieman koetuksella, Aleksilla kun oli osansa Roopen muuttumisessa vampyyriksi ja verenhimo ja intohimo sekoittuvat toisiinsa Roopen suhteessa Aleksia kohtaan – on ihan okei olla homo, vakuuttelee Nora, mutta mistäpä 17-vuotias Roope tietäisi, mitä oikeastaan on, kun on koko vampyyriksimuuttumisasiakin ihan käsittelemättä.

Kunnes tapamme taas on edeltäjänsä tavoin sujuva kirja. Sen lukee äkkiä, sillä sivuja on vain 144, mutta hyvä niin – näin tällä kirjalla on paremmat mahdollisuudet tavoittaa myös lukijoita, jotka eivät välttämättä paksumpaan kirjaan tarttuisi. J. S. Meresmaan teksti on edelleen selkeää, hyvin juoksevaa ja miellyttävää lukea. Näitä vampyyrikirjoja on helppo suositella yläkoululaisille moneen lähtöön.

Tarina jää vielä reippaasti kesken, eli eiköhän sarja jatku vielä ainakin yhden osan verran. Odotan mielenkiinnolla, millaisia juonenkäänteitä seuraavassa osassa on luvassa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...