Eppu Nuotio, Sanna Pelliccioni ja Maami Snellman: Maami mustikka : satuja ja satutehtäviä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilpo ja Ilona Valo tuovat kevään tullessaan, merirosvojen ankkurit ovat unohtuneet satamaan ja koira nimeltä Kynttilä odottaa kovasti joulua. Tällaisia aihioita sisältää Eppu Nuotion, Maami Snellmanin ja Sanna Pelliccionin kokoama 4–8 -vuotiaille suunnattu satuteos. Kyseessä ei kuitenkaan ole perinteinen satukirja vaan opas lasten sanataideopetukseen. Kirja sisältää seitsemän Nuotion kirjoittamaa satua, joihin Snellman on tehnyt tehtävät. Kaiken kruunaa Pelliccionin graafinen kuvitus, joka ilahdutti tyylillään erityisesti tällaista vanhaa Nunnu-fania.

Kirja seuraa vuoden kiertoa keväästä jouluun, ja tarjoaa selityksiä muun muassa sille, miten kevät tulee ja miten kukkapenkit saavat värinsä. Alun tarinat esittelevät henkilöitä, jotka jossain vaiheessa alkavat limittyä. Kolmisivuisten satujen jälkeen on erilaisia kirjoitustehtäviä ja lopuksi vielä askarteluohje. Kokonaisuus on niin innostava, että mietin kuumeisesti, kenen kanssa voisin kokeilla sitä.

Maami mustikka on hyvä apu kaikille lasten sanataideopettajille mutta toimii varmasti kaikissa ympäristöissä, joissa lapsille tarvitaan puuhaa. Pienenä miinuksena sanottakoon, että joissain osioissa tarinoiden syvätaso on kokonaan ohitettu, vaikka tehtävissä olisi voinut johdatella aiheen pohtimiseen yhdessä. Kirja tarjoaa kuitenkin hauskaa tekemistä päiväkodeista taidekasvatukseen ja sen kautta saa vinkkejä myös omien tehtäväkokonaisuuksien laatimiseen.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...