Eppu Nuotio: Leinikkimekko

Leinikkimekko

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen lukenut lähes kaikki Eppu Nuotion aikuisille suunnatut kirjat ja tykästy­nyt hänen tyyliinsä. Leinikkimekko aloittaa uuden sarjan, jossa keskushenkilö on Raakel Oksa. Raakel tekee remppahommia ja heti on vuorossa kämppä Töölössä.

Mukana kuvioissa pyörii myös Danne, jonka kanssa Raakelilla on aikoinaan ollut jotain säätöä. No, nyt tehdään töitä ja remppakohteena on vanha töölö­läinen asunto, jonka väliseinästä löytyy rasia, missä on muun muassa leinikki­mekko.

Kaiken saneeraamisen ja lapsen hoitamisen ohella Raakelin on ihan pakko alkaa ottamaan selvää, kenen mekko oli ja miksi se oli siellä.

Eletään 2020-lukua, mutta sitten taas välillä 1960-lukua, jolloin mekon omis­taja asui ja eli Töölössä. Hilkka oli tullut tätinsä luokse opiskel­lakseen viulun­soittoa, mutta sitten hän katosi. Miten ja miksi, niin sen aikoo Raakel selvittää.

Raakel onkin varsinainen toiminnan nainen. Hoitaa kaiken ja saa samalla selville omasta elämästään aika lailla tärkeitä asioita. Tulee toimeen exänsä kanssa ja virittelee sitten jotain muutakin, mutta vaikka välillä on seinä vastassa, niin sekin kaatuu.

Leinikkimekko on kiva sarjan aloitusosa, jonka luettuaan on ihan mukavaa odottaa, mitä Raakel seuraavaksi selvittää.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...