Kuubalainen tytär

Soraya Lane: Kuubalainen tytär

Ei vähempää kuin Anna Karenina ja hänen kohtalonsa käväisee mielessä tämän uusiseelantilaisen Soraya Lanen Kuubalainen tytär -romaanin jälkikaikuna ja -makuna. Vaikuttava, vaikkakin huomattavasti kevyimmin vedoin vedetty Tolstoihin verrattuna. Mutta kuitenkin. Tunnetta riittää enemmän kuin viisautta. Rakkauden voima tässäkin on tuhoava. Sitä kohti,... Lue koko vinkki »
Nainen minussa

Britney Spears: Nainen minussa

Halusin mennä piiloon mutta tahdoin myös tulla nähdyksi. Kumpikin tunne oli aito. Käpertyneenä kaapin kylmään pimeyteen tunsin itseni niin pieneksi, että voisin kadota. Mutta kun muut katsoivat minuun, tunsin muuttuvani joksikin toiseksi, sellaiseksi joka voisi hallita tilaa. Kun kajautin laulun valkoisissa sukkahousuissa, minusta tuntui kuin kaikk... Lue koko vinkki »
Operaatio linko eli Droonit Helsingin yllä

Tauri Oksala: Operaatio linko eli Droonit Helsingin yllä

Virologian professori Viljakainen on radikalisoitunut vanhetessaan. Kun koronapandemia on viimein hellittänyt ja parin vuoden tauon jälkeen on mahdollista jälleen järjestää suuria yleisötapahtumia, aikoo Viljakainen tehdä Suvilahden festivaalialueelle terrori-iskun. Konttorirotta Kari Sankari ja hänen työkaverinsa Minja saavat sattumalta vihiä suun... Lue koko vinkki »
Sankareiden Kiova

Serhi Rudenko: Sankareiden Kiova : Kamppailu kaupungista ja sen herruudesta

Sankareden Kiova on kirja sodan ensimmäisistä hetkistä Ukrainassa. Radio- ja tv-toimittaja Serhi Rudenko (s. 1970) on paikan päällä ja aloittaa raportoinnin heti aamuyöstä 24.2.2022 kun ensimmäiset miehitysjoukot vyöryvät Valko-Venäjältä. Putinilla on tavoitteena neljässä tunnissa valloittaa maan pääkaupunki Kiova. Kansalaiset asettuvat vastari... Lue koko vinkki »
Poikkeama

Hervé Le Tellier: Poikkeama

Maaliskuussa 2021 Air Francen lento Pariisista New Yorkiin joutuu hieman ennen määränpäätään valtavaan myrskyrintamaan. Rajun turbulenssin jälkeen kone onnistuu laskeutumaan turvallisesti vaikeassa kelissä. Maaliskuussa 2021 Air Francen lento Pariisista New Yorkiin joutuu hieman ennen määränpäätään valtavaan myrskyrintamaan. Rajun turbulenssin j... Lue koko vinkki »
Muut esille tulevat asiat

Laura Finska: Muut esille tulevat asiat

Laura Finskan esikoisromaani Muut esille tulevat asiat ehti ensimmäisenä vuoden 2023 esikoisena luettavaksi. Helsingin kesään sijoittuva romaani kertoo kolmesta nuoresta ihmisestä. Matilda on neuroottinen lääkiksen opiskelija, Luka huumeita käyttävä ratikkakuski ja Rafael Lukan yläkouluikäinen pikkuveli. Matildan ja Lukan välillä räiskyy raju ja dr... Lue koko vinkki »
Kurissa ja nuhteessa

Ville Ranta: Kurissa ja nuhteessa : Pilapiirroksia 2019–2022

Jos on olemassa jokin ammattiryhmä, jota nykyinen maailmantilanne suosii, niin tokihan sen täytyy olla pilapiirtäjäin ammattikunta. Ville Rannan ajoitus Iltalehden pilapiirtäjänä 2019 olikin tässä mielessä mitä osuvin: korona-pandemia, ilmastokriisi, Ukrainan sota ja siihen linkittyvät Nato-keskustelut, kotimaisia pikkukriisejä unohtamatta. Kurissa... Lue koko vinkki »
Radalla

Iida Sofia Hirvonen: Radalla

En muista ollenkaan, miten päädyin tähän pisteeseen. Radalla edustaa sukupolvikirjallisuutta: se on tiukasti ajassa kiinni oleva kuva­us elämästä tässä hetkessä. Se on tiivis kirja, vain noin 150 sivua, mutta siitä onkin jätetty kaikki turha pois. Se mitä piirtyy, onkin sitten terävää ja kiehto­vaa. Kirjassa ei ole juonta ja sen päähenkilökin... Lue koko vinkki »
Marathonista Ateenaan

Kirsikka Myllyrinne: Marathonista Ateenaan : Matka jonka halusin juosta

Maraton on myyttinen juoksumatka, joka kiehtoo monia juoksun harrastajia ja joka on kirvoittanut runsaasti kirjallisuutta treenioppaista maraton­matka­kuvauksiin. Erityisen kiehtovaa on luonnollisesti juosta se aito ja alkuperäinen maraton Marathonista Ateenaan ja tämä ajatus on kiehtonut myös Kirsikka Myllyrinnettä siinä määrin, että hän on kirjoi... Lue koko vinkki »
Leinikkimekko

Eppu Nuotio: Leinikkimekko

Olen lukenut lähes kaikki Eppu Nuotion aikuisille suunnatut kirjat ja tykästy­nyt hänen tyyliinsä. Leinikkimekko aloittaa uuden sarjan, jossa keskushenkilö on Raakel Oksa. Raakel tekee remppahommia ja heti on vuorossa kämppä Töölössä. Mukana kuvioissa pyörii myös Danne, jonka kanssa Raakelilla on aikoinaan ollut jotain säätöä. No, nyt tehdään t... Lue koko vinkki »
Kukaan ei puhu tästä

Patricia Lockwood: Kukaan ei puhu tästä

Kirjailija, runoilija ja esseisti Patricia Lockwood (s. 1982) nousi maineeseen vuonna 2013 Rape Joke -proosarunollaan. Olen jopa lukenut sen, Anni Sumari suomensi sen yhdysvaltalaista nykyrunoutta esittelevään Meren­vaahdon palatsi -kokoelmaansa. Sittemmin Lockwood on kirjoittanut paljon kehutun Priestdaddy-muistelmateoksen ja nyt sitten tämän esik... Lue koko vinkki »
Ilmatilaa

Kashmeera Lokuge ja Hyppe Salmi: Ilmatilaa

Ilmatilaa on kuvaus parikymppisenä Shehanin elämästä ja pyristelystä erilaisten ristikkäisten paineiden keskellä. Opinnot ovat pahasti jumissa, työelämässä tarjolla on osa-aikaisia aspahommia, deittailuelämä on yhtä pettymysten sarjaa. Sri Lankassa asuva äiti painostaa avioliittokysymyksillä, Suomessa asuva länsimaistunut isä haukkuu luuseriksi, ra... Lue koko vinkki »
Onnellisten saari

Heikki Aittokoski: Onnellisten saari

Thomas More kirjoitti Utopiansa 1500-luvun alkupuolella. Klassikkoteoksessaan hän kuvitteli parhaan mahdollisen yhteiskunnan – toki peiteltynä kritiikkinä senaikaisille olosuhteille. Mutta entä nyt? Mitä onni on? Mistä sen löytää? Toimittaja Heikki Aittokoski lähti syksyllä 2019 kiertämään maailmaa onnellisuuden reseptiä etsien. Onko se Bhutani... Lue koko vinkki »
Itsepä tilasit

Maija Kajanto: Itsepä tilasit

Maija Kajanto jatkaa tarinaa esikoisroomaaninsa Mittoja ja tilaustöitä henkilöiden ja paikkojen parissa uudessa romaanissaan Itsepä tilasit. Titta Jokisalo on edelleen menestyvä viestintäpäällikkö pk-yrityksessä ja elämässä on noin päällisin puolin kaikki mallillaan. Idylliseen arkeen tulee kuitenkin iso särö yrityskaupan muodossa, jossa iso konser... Lue koko vinkki »
Yliaika

Piia Leino: Yliaika

Vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen ministeri Annastiina Kankaanrinta saa alulle prosessin, joka johtaa vuonna 2030 perustuslain muutokseen. Suomen kansalaisuus on voimassa 75-vuotispäivään asti, ja jos henkilö täyttää 76, jälkeläisten oikeus perintöön häviää. Paperittoman elämä ei ole hääviä, ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ihmisiä kann... Lue koko vinkki »