Eva Frantz: Tästä pelistä pois

Tästä pelistä pois

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kyllä vain jatkuu hyvänä Eva Frantzin Anna Glad -dekkarien sarja! Frantz kirjoittaa aika vahvasti cozy crimen puolelle meneviä dekkareita, mieleen tulee viime aikoina lukemastani erityisesti Louise Pennyn Armand Gamache -dekkarit. Perinteisen arvoitusdekkarin ystävät viihtyvät Anna Gladin seikkailujen parissa varmasti.

Tällä kertaa seurataan paria eri juonikuviota. Kaupunkiin puuhataan pyörätietä, mutta sen tukkeena on vanha jäärä Börje Bohman, joka on vuosikymmenten aikana vastustanut monia eri hankkeita kotinurkillaan – niin tätäkin. Nyt Börje on kuitenkin kadonnut mystisesti. Miksi?

Tuore äiti taas kokee elämänsä järkytyksen kurkistaessaan kukkakauppareissun ajan vartioimatta olleisiin lastenvaunuihin päiväkävelyn jälkeen. Vauvalla ei ole mitään hätää – mutta viereen on vain ilmaantunut jostain toinen vauva. Kuka tämä vauva X on?

Kaupungissa kohistaan myös uudesta asukkaasta, kun jääkiekkolegenda Samuel Lindberg on palannut NHL-vuosien jälkeen takaisin kotimaahan. Mukana on tullut amerikkalainen vaimo Alison, joka ei kuitenkaan tunnu oikein sopeutuvan Suomen oloihin, ja pariskuntaa ympäröi muutenkin vähän hämäräperäinen tunnelma.

Kun näiden ainesten päälle kipataan vielä Anna Gladin vauhdilla etenevä raskaus ja kaikin tavoin välteltävä ajatus pian koittavasta äitiydestä, niin jo vain on kelpo dekkari käsillä. Eva Frantz on rakennellut tarinasta vetävän ja kiinnostavan, sivut kääntyvät kuin itsestään. Tarina paitsi viihdyttää, myös herättää ajatuksia. Tällä kertaa voi esimerkiksi pohtia ensivaikutelmia ja mielikuvia, joita ihmisistä saa. Minkä verran niihin voi luottaa?

Tyhjästä tämän kolmannen osan pariin ei kannata hypätä. Enemmän saa irti, kun lukee sarjan järjestyksessä, Anna Gladin elämän vaiheet etenevät silloin paremmin. Aikaisemmat osatkin ovat sitä paitsi erinomaisia. Kannattaa siis aloittaa Sinisestä huvilasta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...