Sari Vuoristo: Matkatoveri

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Kun näin kiiteltävän Vuoriston tämänsyksyistä novellikokoelmaa, päätin aloittaa tutustumisen tästä hänen ensimmäisestä romaanistaan.

Korusuunnittelija Taija ja säveltäjä Petri lähtevät lyhyen tuttavuuden jälkeen Italiaan, mihin Petrin kollega Georg on kutsunut tämän musiikkifestivaalien vierailijaksi. Kirjassa seurataan parin automatkaa Italiaan, vierailua Georgin luona ja musiikkijuhlilla, ja paluumatkaa jolla tapahtuu onnettomuus.

Aluksi tarinaa kerrotaan ulkopuolisen silmin. Henkilöistä hahmottuu selvimmin Taija, jonka ajatuksia ja ihmissuhteita lukija pääsee jakamaan. Tyyli on pohdiskelevaa ja sanaryöpyissään hiukan tajunnanvirtaistakin. Kuvakieli on usein osuvaa, joskus ei.

Teksti rauhoittuu jonkin verran kirjan loppupuolella, kun kertojaksi tulee Petri. Tapahtumatkin saavat rivakamman vauhdin, ja lopulta alkaa todella kiinnostaa, mihin tämä juttu päätyy.

Juonenkäänteet on koottu kuitenkin aika tavanomaisista ulkoisista aineksista. Sisäisen matkan kuvaushan tämä onkin. Taija on ihmisten suhteen rasittavasti tarkkailuasemissa ja varuillaan. Petrinä en ehkä sietäisi häntä. Enkä edes lukijana: olihan epistä mitä teki! Tuo ei ole moite. Kun kirja jää vaivaamaan, lukeminen on kannattanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *