Jason Reynolds: Minuutin mittainen ikuisuus

Minuutin mittainen ikuisuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On kolme sääntöä: älä itke, älä vasikoi, kosta. 15-vuotiaan Willin isoveli Shawn on murhattu, ja nyt Willin pitää tappaa veljen murhaaja. Will on varma siitä, kuka on syyllinen, onhan? Hän ottaa Shawnin aseen ja lähtee hissillä alas kadulle. Alas on pitkä matka, niin pitkä, että sen sisään mahtuu kokonainen romaani.

Jason Reynolds on kehuttu amerikkalainen nuortenkirjailija, jonka säero­maa­ni Minuutin mittainen ikuisuus on saanut lukuisia palkintoja ja palkinto­ehdok­kuuksia. Minuutin mittainen ikuisuus osoittaa, että tosiaankin vain yhden mi­nuu­tin aikaikkunassa voi tapahtua jo niin paljon, että nuori ihminen ei ole sen jälkeen enää ennallaan.

Säeromaanin muodossa sujuvasti etenevässä tarinassaan Jason Reynolds marssittaa samaan hissiin Willin kanssa kaikki hänen väkivaltaisesti kuolleet läheisensä. Keskustelu aaveiden kanssa saa Willin epäilemään Sääntöjä, kyseenalaistamaan itsensä, ehkä kasvamaan? Voiko lähes sisäsyntyisen katujengiväkivallan kierteestä irtautua? Uskaltaako Will tehdä sen mitä pitää, ja onko sekään selvää, mitä pitää tehdä?

Minuutin mittainen ikuisuus on hyvä nuorille aikuisille suunnattu, paljon ajatuksia herättävä kirja. Voisiko tämä teos sysätä jonkun nuoren kaidalle polulle? Ainakin lukuharrastuksen ääreen se voi työntää. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...