Bianca Turetsky: Muotimatkaaja Titanicin kannella

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Louise rakastaa vintagevaatteita ja toivoisi elävänsä hohdokasta elämää 1920-luvun tyyliin tai jopa 1920-luvulla. Louise saa mystisen kutsun vintagevaateliikkeen erikoismyyntiin ja kokeillessaan unelmiensa tanssiaispukua hänen toiveensa toteutuu. Mutta joskus kannattaa varoa mitä toivoo.

Kirjan suola ja kantava voima ovat ihanat vintagevaatteet, joita on jopa kuvitettu kirjaan. Juonen keveyden ja hitaan alun antaa ainakin vielä anteeksi, koska odotettavissa on useampia aikamatkoja muodin historiaan. Muissa osissa ei sitten toivottavasti tarvitse selitellä tai käydä läpi muotimatkailun sääntöjä. Valitettavasti suomenkielinen nimi pilaa kirjan suurimman yllätyksen, koska vasta kirjan puolivälin jälkeen selviää, että seilataan juuri Titanicilla.

Kirjaa voi suositella niin vintage-hulluille kuin pelkille vaatehulluille nuorille ja ehkä vähän vanhemmillekin. Kirja tutustuttaa muihinkin vanhan ajan muotiluomuksiin kuin iänikuiseen korsettiin. Vintage-fani saa huokailla ihastuksesta niin kuvien kuin hienosti kuvailtujen muotiluomusten ansiosta.

Vaikka muoti ja vaatteet eivät ole maailman tärkeimpiä asioita, tuo kirja esille yksilöllisyyden merkityksen. Vaatteiden määrällä ei ole merkitystä eikä muotivirtauksien pitäisi jäädä oman tyylin jalkoihin, vaan jokaisen pitäisi saada tuoda persoonansa esille pukeutumalla siihen mikä tuntuu itseltään.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...