Juha Laaksonen: Öinen kiitäjä ja muita ötököitä

Osta kirja itsellesi

Öinen kiitäjä ja muita ötököitä jatkaa samaa tyyliä ja laatua kuin sarjan aiemmat teokset. Koreat perhoset, luteet, jäärät ja muut ovat samalla viivalla. Johtolankana on innostus ja kunnioitus luontoa kohtaan sekä jano oppia uutta.

Suomessa on nisäkäslajeja vähän ja monella lintulajilla menee huonosti, mutta hyönteisiä sentään piisaa ihmeteltäväksi ja ihailtavaksi moneen lähtöön. Eksotiikkaa löytyy jo nimenkin perusteella, kuten lepänkäärökärsikäs tai isopihtihäntä.

Ääntelevätkö perhoset? Missä kärpänen asuu? Lapset osaavat ja uskaltavat kysyä sellaista, jota aikuiset vain pohtivat päässään. Juuri tällaisiin kysymyksiin 1000 ilmiötä Suomen luonnosta keskittyy ja hyvin asian ytimessä. Pienet tarinat kuvan kera tekevät kirjasta koko perheelle sopivan, kuvat ja tekstit tukevat toisiaan.

Juha Laaksosen kirjasarja näyttää joka osassaan millaisia luontoaarteita Suomesta löytyy eikä ötökkäosa tee poikkeusta. Tätäkin teosta lukiessa tekisi mieli sanoa kaikille suomalaisille, että eiköhän nyt vihdoin herätä ja pidetä parempaa huolta luonnostamme ennen kuin se on lopullisesti myöhäistä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...