Rasa Dmuchovskienė: Pikkumuurahaisen jännä päivä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Miksi-kysymykset ovat tärkeä osa lapsen kehitystä. Tässä kirjassa niitä esittää lähes tauotta muurahaispienokainen ja niinpä hän saakin nimekseen Miksimiksi. Hän lähtee keon uumenista metsään, jossa herää paljon uusia kysymyksiä ja pikkuhiljaa myös vastauksia niihin. Erilaisuus, pienuus ja kiinnostus ympäristöön ovat kirjan pääteemoja.

Miksimiksi tapaa reissuillaan paljon erilaisia pikkueläimiä kuten sisiliskon ja tulikärpäsiä. Ihmeteltävää ja kysyttävää riittää paljon, kun joka eläimen ulkonäkö ja elintavat ovat aivan erilaisia kuin muurahaisilla.

Kirjan tekoon on osallistunut 3-7-vuotiaita lapsia, jotka ovat kommentoineet teosta sen syntyvaiheissa. Tarinamaisessa lastenkirjassa lapset ovatkin parhaita kriitikoita. Liettualaisen Dmuchovskienèn teos vei mukanaan niin tarinan kuin kuviensa kautta. Gintaras Jociuksen kaunis kuvitus on yksityiskohtaista ja luo metsästä oman taikamaailman.

Mukavan luku- ja katselukokemuksen lisäksi Pikkumuurahaisen jännä päivä antaa tietopaloja luonnosta.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...