Katie Daynes: Mitä eläimet tekevät talvella?

Mitä eläimet tekevät talvella?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fiksut faktat on kuvakirjasarja, joka keskittyy esittelemään erilaisia asioita luukkujen avulla. Mitä eläimet tekevät talvella? esittelee eri eläinten elämää talven ylitse. Nämä on toteutettu yksittäisten huomioiden avulla. Luukut esittävät kysymyksen, jonka takaa löytyy sitten vastaus. Niin kysymykset kuin vastaukset on kuvitettu.

Kirja vastaa esimerkiksi kysymyksiin miksi hanhet lentävät aurassa, mistä horrostavat eläimet tietävät milloin herätä tai kuinka voimme auttaa eläimiä kohti kevättä. Yksi aukeama on myös omistettu ilmastonmuutokselle.

Sekä uusien asioiden oppiminen sekä oppimisen esittäminen positiivisella lähestymistavalla ovat kullanarvoisia asioita minusta lapselle oppia. Mitä eläimet tekevät talvella pyrkii juuri tähän. Koska kysymykset hyppäilevät asiasta ja eläimestä toiseen, vaihtuu huomion kohde jatkuvasti. Samalla se auttaa lasta pysymään kiinnostuneena kirjaan, mutta se tekee myös kirjasta hieman yksityiskohtien sekamelskan.

Luukuissa on käytetty myös luukun sisäpinta, joka on aina kiva nähdä luukkukirjoissa. Kokonaisuutena Mitä eläimet tekevät talvella? on kiva informatiivinen kuvakirja. Se ei nojaa tarinaan, joten se voi toimia erityisen hyvin sellaisille lapsille, jotka eivät oikein jaksa keskittyä lukuhetkeen. Myös kyselyiässä olevat lapset saavat kirjasta varmasti paljon mietittävää.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...