Katie Daynes: Kysy ja kurkista! : Maailman ympäri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lasten tietokirjat ovat hienoja kapistuksia. Niiden avulla pienet ihmiset pääsevät vähintäänkin alkusammuttamaan alati roihuavaa tiedonjanoaan, ja mikä parasta, tekevät sen ihka oikeiden kirjojen parissa. Tietenkään yksikään kirja, varsinkaan lapsille suunnattu, ei pysty taistelemaan tiedon määrässään internetin hakukoneita vastaan, mutta mitäs siitä, pääasia kuitenkin on saada tuntumaa kirjoihin. Vanhanaikaista tai ei, minä vannon kirjojen nimeen, ihan perinteisten sellaisten.

Kysy ja kurkista! : Maailman ympäri sisältää laajan paketin kysymyksiä ja vastauksia elämästä planeetallamme. Milloin voi nähdä tähdenlennon? Missä on maailman kuumin paikka? Mitä käytetylle vedelle tapahtuu? Miten montaa kieltä maailmassa puhutaan? Asuuko kuussa ketään? Tällaisiin osittain sangen kinkkisiinkin kysymyksiin käsillä oleva tietoteos antaa vastauksia, joista on iloa kaiken ikäisille lukijoille. Ainakin minä opin tästä paljon uutta, enkä olisi osannut vastata kysymyksistä kuin murto-osaan. Mainiota, että tällaisia kirjoja tehdään vanhempien avuksi lasten loputtomaan kysymystulvaan.

Meillä ei vielä esitetä näin monimutkaisia kysymyksiä, mutta parin vuoden sisällä pääsemme varmasti tutkimaan tätäkin kirjaa tarkemmin. Kyllä kaksivuotias tätä kuitenkin jo tykkää selailla. Saman sarjan aiemmin ilmestynyt Kurkista ja koodaa! -teos on ainakin ollut jo aktiivisessa tutkinnassa.

Suositan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...